Виктория Георгиевa - VICTORIA ще бъде българският представител на Евровизия 2020. Младата певица ще бъде 13-ят български участник в надпреварата.

VICTORIA се отличава със специфичен глас и изграден собствен музикален стил. Най-новият ѝ хит "I Wanna Know" беше представен в края на юни и се оказа трамплин към първия ѝ договор за международно разпространение. Той бе подписан през септември с британската компания Ostereo. 

"Много съм  развълнувана, че получавам шанс да представя страната. Няма по-голяма чест за един артист!", сподели VICTORIA.

"За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музикатa е начин да изразя себе си и това, в което вярвам. Нямам търпение да споделя с всички новите си проекти. Благодаря на БНТ, че повярва в мен!", допълни Виктория Георгиевa.

Очаква се българската песен на Евровизия да бъде представена в началото на месец март 2020 г., като успоредно с това се работи и по първия самостоятелен албум на VICTORIA, който се планира да излезе веднага след края на конкурса. 

Тазгодишното издание на музикалната надпревара ще се проведе на 12, 14 и 16 май и ще се излъчва на живо по БНТ1. На 28 януари ще се изтегли жребий, на който ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България.