Саня, Ксения и Ивана, или група "Hurricane" започват своя съвместен път преди три години. Събират се чрез кастинг, който ги отвежда далеч от родната Сърбия – на карибския остров Сейнт Мартин. Момичетата остават на Карибите повече от година, там създават и първите си няколко проекта. Преди година обаче се завръщат в Сърбия и записват първата си песен на сръбски език.

"В началото бяхме фокусирани върху кариера на световната сцена, не ни вървеше Бог знае колко и както казват хората: "Хайде успей в своето село и след това продължи напред". Помислихме си: "Така или иначе не съществуват групи по нашите ширини…", и както виждате, ето ни нас", разказва Саня.

Снимка: facebook.com/SRBESC

Така се появява песента "Favorito", която прави истински бум на Балканите и към днешна дата има почти 70 млн. гледания в YouTube. Следват още няколко песни на сръбски език, сред които и "Hasta La Vista", с която групата печели фестивала "Беовизия" и правото да представя Сърбия на песенния конкурс "Евровизия" през 2020г.

"Първоначалната идея не беше да ходим на "Евровизия", това не беше целта, нашата цел беше да пробием на местния пазар, да започнем да работим и да печелим от това, но със сигурност мнението на публиката беше "за" това да отидем, намерихме песен, а ако имаш песен, значи имаш всичко", споделя групата.

Световната пандемия от коронавирус обаче налага отмяната на конкурса за първи път в неговата 65-годишна история, а извънредното положение затваря момичетата по домовете им за повече от три месеца.

"Ние се подготвяхме сякаш не се случва нищо страшно, не губехме надежда до последния момент. Наистина, бяхме събрали страхотен екип, репетирахме всеки ден, хореографията трябваше да бъде още по-добра и песента беше подобрена за "Евровизия", така че бяхме много тъжни, когато разбрахме, че няма да се състои. Току-що бяхме започнали, бяхме във вихъра си, едва свикнахме с бързото темпо и изведнъж просто всичко спря", казва Ксения.

Снимка: facebook.com/SRBESC

Групата все още не знае дали ще има възможността да представи Сърбия на "Евровизия" следващата година, но момичетата знаят какъв биха искали да бъде песента им, ако отново получат този шанс.

"Трябва да се случи истински ураган на сцената, това е нашата идея. Песента трябва да бъде такава, каквито сме и ние!", завършва Ивана.