За пръв път от 2012 година насам най-култовата група на 90-те години е на една сцена. Турнето на Spice Girls, което стартира на 24 май, привлече очаквано голям интерес, макар и без участието на Виктория Бекъм, която не успя да се присъедини към някогашната си група. За съжаление не всичко мина както беше планирано.

На първия концерт, който се проведе в Дъблин, публиката беше донякъде разочарована заради лошото озвучаване. Някои от присъстващите съобщиха, че не са могли да чуят почти нищо.
Веднага след концерта организаторите и изпълнителите се извиниха на публиката в социалните мрежи и обещаха, че за следващите концерти всички технически проблеми ще бъдат отстранени.

Последното събиране на Spice Girls на една сцена беше на финала на Олимпийските игри през 2012
Снимка: Getty Images

В понеделник се състоя вторият концерт, този път в Кардиф, но въпреки обещанието, проблемите с озвучаването още не бяха оправени. Феновете на групата реагираха бурно:

„Нещо не е наред с тълпата на концерта на Spice Girls. Всички са седнали и не подозират, че песента е започнала, защото звукът наистина е ТОЛКОВА зле.“

„Някой може ли да каже на хората, които отговарят за звука, че нищо не чуваме?“

„Шоуто беше прекрасно. Но съм изненадана, че никой не коментира колко лош беше звукът. През повечето време не можех да чуя думите. Най-лошото озвучаване, което съм чувала на концерт.“

Въпреки проблемите, повечето от присъствалите на концерта остават с добро впечатление и са доволни, че поп-иконите от 90-те се събраха отново за турнето, което ще продължи до 15 юни. Следващият концерт ще бъде в Манчестър на 29 май.