Николета Лозанова повдига завесата за живота си в автобиографичната си книга, наречена "Професия икона". 

"В моята автобиографична книга ще прочетете за специални и съкровени за мен моменти, ще видите важни кадри, запечатили цялата ми същност" - споделя за съдържанието бившата плеймейтка.

Корицата впечатлява с кадър, на който тя държи козле, облечена в предизвикателен тоалет с флорални мотиви и черни панделки.

"Ще ви допусна до своя кръг от емоции и хора, на които държа. Всяка прелистена страница ще ви дава нов пласт към образа, за който всеки има мнение, но малко истински познават. Образът, който понякога забравям, че съм просто аз" - описва изданието Николета.

Книгата разказва историята на първите стъпки на модела, титлата Playmate, каква е Николета като съпруга, майка и приятелка. Засегнати са теми като любовта, която устоява на изпитанията на времето, мечтите, какво стои зад приятелството й с Азис, Ванко 1, Мартин Карбовски и Иван и Андрей.

"Тя е като Малена. Ако обществото имаше достъп до нея, вероятно историята с Малена щеше да се повтори, щяха да я убият заради едната ѝ хубост" - заявява Азис за инфлуенсърката.  

Биографичното издание има 260 цветни страници и бонус съдържание, което може да бъде открито на мобилно приложение.