Сериалът Wednesday е подновен за втори сезон, се посочва в изявление на стрийминг услугата "Нетфликс". Премиерната дата обаче не бе обявена.

Сериалът с осем епизода от първия сезон, посветен на главната героиня Уензди Адамс от „Семейство Адамс”, беше пуснат в "Нетфликс" на 23 ноември и постави нов рекорд на платформата за брой часове на англоезичен сериал, гледан в първата седмица - повече от 341 млн часа.

През декември той стана вторият англоезичен телевизионен сериал с повече от 1,2 млрд. часа гледани през първите 28 дни.

Телевизионната версия разказва за началото на обучението на Уензди Адамс в Академията Nevermore. Героинята се опитва да овладее възникващите си психически способности, да спре поредица от убийства и да разкрие мистерията за кавгата на родителите си преди 25 години.

Както беше съобщено по-рано, продължението на сериала може да бъде заснето от Amazon, който купи студиото MGM за 8,5 милиарда долара.

"Нетфликс" продуцира сериали, както и филми и телевизионни програми от 2013 г. Те се разпространяват чрез собствена мултимедийна платформа срещу платен абонамент. Услугата за стрийминг работи в почти 200 държави, пропомня БГНЕС.

Снимка: NETFLIX

Вижте повече за "Семейство Адамс" в следващото видео: