"Потапяне" е любовна история, която ни представя напълно различните светове на главните персонажи – Даниел Флиндърс (Алисия Викандер) и Джеймс Мор (Джеймс Макавой). Двамата се срещат случайно в отдалечен хотел в Нормандия, където се подготвят за своите опасни мисии. 

Влюбват се почти насила, но скоро осъзнават, че са срещнали любовта на живота си. Когато се разделят, разбираме, че Джеймс работи за Британските тайни служби и трябва да замине на мисия в Сомалия, за да издири източник, който има информация за атентатори самоубийци в Европа.

Даниел "Дани" Флиндърс е биоматематик. Тя работи на голяма дълбочина по проект, чиято цел е да докаже теорията ѝ за произхода на живота на нашата планета. Скоро двамата се разделят. Джеймс е взет за заложник от джихадисти и няма как да се свърже с Дани, а тя трябва да се гмурне до дъното на океана, без да знае дали Джеймс е жив... 

"Заснети в изумителни детайли от Беноа Деби, крайбрежието на Нормандия, изсъхналите пясъци на Сомалия и подводните гмуркания създават кристална картина на прекрасната адаптация на Вим Вендерс. Това е една болезнена любовна история, която се сблъсква с неконтролируеми сили", коментира Пиърс Хендлинг от Международния филмов фестивал Торонто.

"Потапяне" е най-новият игрален филм на култовия кино режисьор Вим Вендерс, който печели "Златен лъв" във Венеция за "Състоянието на нещата" през 1982 г. Две години по-късно е отличен със "Златна палма" за филма "Париж, щата Тексас". 

Премиерна дата на "Потапяне" в кината е утре (4 май), а дотогава гледайте трейлър с български субтитри на филма в следващото видео.