Остров-лабиринт, наречен "Островът на тишинавтите", до който ще се стига със сал по вода, интерактивен танцов спектакъл Trinity, съчетаващ в себе си хореография, 3D mapping и музика, цирков театър "Нибрай", предлагащ цяла палитра от участници и забавления и приключенската real-life experience игра "Беглишки нинджи" се включват в програмата на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, който ще се проведе на 27, 28, 29 и 30 август и издига мотото ИГРАЙ, БЪДИ, ТВОРИ!

С тазгодишната си програма, организаторите искат да създадат на посетителите своите гости едно уникално преживяване! Дейностите ще се провеждат на локации в фестивалната зона или около нея – като например Тихата поляна, на сцена във водата; в гората и на остров в язовира.

"Островът на Тишинавтите" е сетивно приключение, създадено специално за повода от екипа на "Театър на сетивата София". Вдъхновени от вълшебната природа на Родопите и необитаемите острови в язовир Голям Беглик, "тишинавтите" ви канят надалеч, където ще отключи сетивата и ще даде неочаквани възможности за сътворчество и себеизследване отвъд думите. "Островът на Тишинавтите" е продължение на експериментите, провеждани от  "Института за изследване на Тишината" – познат на публиката с последния им едноименен спектакъл.

"Театър на сетивния Лабиринт" представлява интерактивен артистичен процес, който води до създаването на необичайно представление, пряко обвързано със специфичния контекст на локацията.  Пърформанс, в който ролите на "зрител" и "актьор" се смесват и те се превръщат в равнопоставени сътворци на едно уникално преживяване. Едновременно древен и съвременен ритуал, при който посетителите преминават през инсталация/лабиринт, където ги очакват вълнуващи сетивни преживявания /слухови, осезателни, обонятелни, визуални, вкусови/. Едно лично пътешествие обратно към себе си.

Характерно за "Театър на сетивния Лабиринт" е, че посетителите не са просто консуматори на артистичен продукт, а са активни участващи в театралната игра. Публиката преминава индивидуално през специално подготвена пространствено-театралната инсталация, която предлага уникални лични срещи с артистите и интензивни сетивни усещания. На тези срещи посетителят (сам) определя каква е историята, играта или действието. 

През последните години екипът на "Театъра на сетивата София" с активното съдействие на Глобал Вижън Съркъл са реализирали следните спектакли – лабиринти: "Дървото на Живота" (Иракли, 2011), "Фабрика за Приказки" (София, 2011), "Техно-магика" (Национален Политехнически Музей, 2012), "ТЕРМИНАЛ ∞" (Bulgaria mall, 2013), "Институт за изследване на Тишината" (VertigoTower, 2014),"Република на въображението" (Велико Търново, 2014),"Пътуване във Всичколената" (за деца, Bulgaria mall, 2014 -2015).

Интерактивният танцов перформънс "Trinity" е спектакъл, който посредством танц, 3D mapping и музика, изразява търсенето, откриването и състоянието на триединството – дух, душа и тяло. Трима танцьори разказват историята за триединството в заедността, но и в отделната личност. Постепенно публиката е въвлечена в едно пространство на свободно изразяване на творческите способности, където може да изследва, играе и преразглежда себе си.

Идеята и хореографията са дело на Габриела Петрова, Боряна Хаджиева, Кристина Тодорова. 3D mapping-ингът е изготвен от Георги Христов - Elektrik.me, музиката е аранжирана от Maharishi, а костюмите са поверени на EnchantedTree.