На 7 юли (събота) започва осмото издание на фестивала на моноспектаклите – “СОФИЯ МОНО 2018”. Сцената е в парка на Военна Академия “Г. С. Раковски”, а представленията започват всяка вечер в 21:00 часа.

Откриването в събота е с “Пилето, което което казва КУ” на актьора Иван Юруков. Спектаклите си ще представят още: Камен Донев (на 8 и 12 юли), Мариус Куркински (9 и 10 юли), Виктор Калев (11 юли), Димитър Живков (14 юли), Васил Дуев (16 юли) и Оливера Аризанова от Македония (13 юли). Със специална прожекция на 15 юли ще се включи и кино фестивалът CineLibri.

Билетите са от 10 до 40 лева и се продават на Ticketportal.bg, билетен център в НДК, касата на зала “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, книжарници Booktrading и Office1Superstore. Билети ще се продават и на място преди представленията (ако все още има такива).

Любопитен факт е, че представлението на 9 юли – “Мъжът на жена ми” (Мариус Куркински), ще бъде 150-то поред за това заглавие.

За децата са предвидени дневни събития в парка с вход свободен. За повече подробности следете Facebook страницата на фестивала.

Снимка: София Моно