Константин Марков и Стенли от "Тангра", Константин Цеков от ФСБ, Йордан Караджов от "Сигнал", Митко Кърнев от D2 и Любо Киров се събират за поредица от концерти в цяла България, с които ще разкажат историята на българския рок чрез най-емблематичните си песни от последните 40 години.

Три поколения музиканти и най-големите хитове в българската рок музика – това е най-новата супергрупа "Легендите".

Музикалното оформление е съставено от авторите и изпълнителите на емблематичните парчета. Те ще бъдат изпълнени на сцената в оригиналните им формати и аранжименти. За турнето е предвидена и специална мултимедийна система, включваща видео стени, на които ще бъдат излъчвани кадри от онези години. 

"Това е своеобразна машина на времето, която ще ви преведе през историята на българската рок музика", обобщава Любо Киров.

За рок спектакъла Константин Марков, Стенли, Константин Цеков, Йордан Караджов, Митко Кърнев и Любо Киров са намислили редица приятни изненади. В момента всеки един от тях се подготвя да влезе в нетипични за него роли. В някои от тях, Стенли ще пее хитове на D2, Данчо Караджов – на група ТЕ, а Любо – на ФСБ, като същевременно ще се изяви и като барабанист!

"Подготвяме съвременен спектакъл, който ще се хареса дори и на хората, които не са били родени по времето, когато тази музика е създавана!" - обещава Митко Кърнев.

Принципно супергрупите се събират, за да издават нови парчета, у нас е (както винаги) различно. Според членовете на групата е по-важно да си припомним истинските Легенди.

“Песните наистина са легендарни, те са свързани с много спомени, преживявания. Предстои да ги изпълним с нова енергия”, споделя Данчо Караджов, допълвайки: "За мен "Легендите" е сбъдната мечта, защото винаги съм искал да бъда част от супергрупа!"

Турнето "Легендите" ще стартира тази есен - очаквайте подробности!