Какво можете да видите,чуете, усетите, изтанцувате в рамките на "Jam On It"?

Всичко ще започне на 6 октомври с малко уроци - мастър класове по хип хоп(Hip Hop) и хаус денс(House Dance). Учителят ще е един от специалните гости на фестивала - Meech (Франция), който e печелил четири пъти най-голямото състезание за всеки от гореизброените – "Just Debout". Първото парти от програмата на фестивала ще е в този ден и в клуб „Culture Beat”.

Уникалното по рода си състезание „Крале на улицата” ще се случи във втория ден от феста (7 октомври). Накратко идеята му е следната - шест отбора танцьори ще покажат какво могат - на улицата – в случая на три различни места в София  (фонтаните на НДК, градинката пред Народния театър и Борисовата градина). Членовете на отбора, събрал най-много пари от минувачите, ще бъдат обявени за „Крале на улицата” и като такива, те ще си вземат наем от останалите, „по-недостойни” танцьори – 50% от тяхната печалба.

Партито същата вечер ще бъде в клуб „Mixtape 5” със специално подготвена програма от организаторите.

Събота (8 октомври) е денят на основното събитие от програмата на „Jам Оn It”. В 19:00ч. в зала 3 на НДК ще видите подбрани шоупрограми на гостите на фестивала -сред които -  Mr.Wiggles (USA) (член на две от най-значимите формации в света на съвременните танци Rock Steady Crew и Electric Boogaloos), Venum (USA)- един от танцьорите във филма Step Up 3, както и още много други.

Програмата ще бъде допълнена от финалите на всички танцови състезания, което гарантира танци от най-високо качество, които няма къде другаде да видите. Най-грандиозното парти ще последва главното събитие на фестивала. То ще се проведе в Sofia Live Club и ще включва изпълнения на живо и сетове на гостите диджеи.

Последният ден от фестивала – 9-ти октомври (неделя) е отделен за мастър класовете (семинарите) на гостите на фестивала, което е единствената по рода си възможност да се учите от най-добрите танцьори в стиловете поппинг(popping), локинг(locking), брейкденс(bboying), хип хоп (hip hop) и хаус денс (house dance).