„Цената на властта“ е политически трилър за престъпните схеми по високите етажи на държавното управление. Сред главните герои са баща и син от адвокатска фамилия, изиграни от рок легендата Йордан Караджов и попфолк звездата Борис Дали.

„Според мен покриваме идеята за баща и син, защото работихме със сърце и душа. Зрителите ще усетят тази близост. Този филм е много тежка политическа сатира! Не трябва да живеем в такава държава“ – сподели в "Тази събота и неделя" Йордан Караджов.

Снимка: bTV Media Group

„Режисьорът Исидор Карадимов написа сценария преди 3 години и всичко сега се случва реално – протести, задкулисие… Веднъж снимахме в една изоставена болница. Бяхме умрели от глад и аз отидох за кюфтета, защото знам, че наблизо има хубаво заведение. Уникално вкусни кюфтета“ – разказа Борис Дали детайли от снимачния процес.

Снимка: bTV Media Group

„Във филма излиза, че лоши няма, но системата ги прави такива. Накрая и аз заставам на мястото на лошите. Самата система ме слага там… С Данчо Караджов се работи много лесно. Където и да отидем, него го боготворят. Всички искат да се снимат с него“ – сподели Борис Дали.

„Цената на властта“ е по екраните в страната от 1 декември, разпространител е bTV Studios.