На 9 април в зала 3 на НДК Tricky ще се качи на сцената, за да представи деветия си студиен албум "False Idols".Преди него пък ще имаме удоволствието да чуем за първи път у нас други магични музиканти от Острова - "Hidden Orchestra".

 

И ако си говорим за мрачни, но съблазнителни ритми, за талантливо смесване на стилове, в комбинация с нечовешки добро шоу на сцената (помним от предното издание на Park Live през вече далечната 2009г.), значи става дума за Tricky. Роден в меката на някои от най-добрите съвременни музиканти - Бристъл, Англия, Tricky не само притежава страховито добър усет за създаване на музика, но е и продуцент, актьор и още с първия си самостоятелн албум (след като напуска Massive Attack - повече за техния концерт през юни тук ) - "Maxinquaye", печели номинация за "Mercury Prize" и е обявен за албум на годината от престижното списание NME.

"Hidden Orchestra" от своя страна по изключително нетрадиционен начин забъркват джаз, класика, хип хоп, дръм енд бейс и рок.

Всъщност "те" са двама барабанисти, пианист и композитор и диджей. Творчеството на бандата включва множество компилации и два самостоятелни албума към британския лейбъл Tru Thoughts Records: Night Walks и Archipelago.

Билетите за събитието могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, а първите 300 бройки са на промоционална цена от 35 лв.

Концертът се организира от EventEase.