Безчувствена, студена и секси - Джоди Лин О‘Кийф (Гретчен) е най-горещата жена в "Бягство от затвора", която феновете едновременно мразят и обожават. Сега актрисата идва в България по покана на Aniventure Comic Con на 14 и 15 септември, където ще раздава автографи и ще се снима с фенове и през двата дни.

На 15 септември Джоди ще има и собствен Q&A панел на главната сцена, в който ще разкаже за незабравимите участия в популярните у нас "Бягство от затвора", "Дневниците на вампира", "Двама мъже и половина", "Теория за големия взрив" и "Дарма и Грег".

Ролята на Гретчен ("Бягство от затвора") се оказва истинско предизвикателство за иначе добрата и мила Джоди Лин О‘Кийф, на която ѝ се налага бързо да влезе в обувките на лошото момиче и да се превърне в заплахата на малкия екран. Няколко години по-късно дебютира в ролята на доктор Джо Лафлин в "Дневниците на вампира", покорил предимно сърцата на момичета и жени по цял свят.

Джоди се появява и в комедийния сериал "Двама мъже и половина" в ролята на Изабела – едно от най-демоничните гаджета на Чарли, което успя да уплаши дори Бърта. Запомнящи са и епизодичните ѝ участията в "Теория за големия взрив" и "Дарма и Грег" по покана на великия сценарист и продуцент Чък Лори. 

Тази година в рамките на Aniventure Comic Con ще дебютират и някои от най-очакваните заглавия на книжния пазар за 2019 г. Сред тях е нашумялото фентъзи "Софийски магьосници", чиято трета част "Вещиците от Витоша" ще бъде ексклузивно представена от автора Мартин Колев на 15 септември от 11:20 ч. в зала 4. В същия ден от 15:00 ч. на сцената ще излезе и създателят на родния супергерой Просто Спас/Just Spas, който ще представи втора част на комикса си. След блестящия миналогодишен успех, киселият заек се забърква в нови приключения с мечока Борал и вълка Страхил. Един изцяло нов проект също ще изгрее именно на Aniventure Comic Con. Писателят и кинокритик Благой Д. Иванов и легендарният Петър Станимиров – художник добре познат на 80-те с популярното списание "Дъга", ще представят съвместния си комикс "Седем градски гряха". Може би най-дръзкото творение на българската попкултура обединява седем независими комикс истории, в които изкушението и грехопадението триумфират. Премиерата ще бъде на 14 септември от 11:20 ч. в зала 4. Всички заглавия ще бъдат достъпни по книжарниците едва след края на фестивала. 

Сред специалните гости, обявени до момента, са актьорите Natalia Tena ("Хари Потър"/"Игра на Тронове"), Devon Murray ("Хари Потър"), Sam Jones ("Флаш Гордън"), Miltos Yerolemou ("Игра на Тронове"); комикс художници, работили за Marvel и DC Comics - Scott Hanna, Jim Calafiore, Tom Raney и William Simpson – известен със скиците си за "Игра на Тронове", както и създаването на някои от най-впечатляващите създания в сериала, като драконите, вълците и триоката врана. 

Тази година звездното присъствие на фестивала се надгражда и с участието на най-обичаните български актьори, сред които са Михаил Билалов, Мариан Вълев, Александър Сано, Захари Бахаров, Александър Алексиев, Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев. Неизменна част от събитието ще бъдат K-Pop шоуто, Cosplay конкурсите, гейминг залата която ще приюти финалите на най-новата лига за електронни спортове A1 Gaming League, както и имената на популярни български влогъри и актьори.

Неда Малчева - художничката и създателка на сайта "Ежедневието на една луда (майка)", също ще участва на фестивала Aniventure Comic Con. В интервю за LadyZone художничката, която хиляди следват в социалните мрежи, отваря сърцето си и за мъжа до себе си и любовта, за изкуството и женските неща. Макар едва на 34 години, историите в живота й изобилстват: