Гледането на сериали е като любовта - или се получава от пръв поглед, или трябва малко да се потрудиш. Започнеш ли веднъж, скоро се появява и фразата "Само още една серия". Поразровихме се малко из актуалните в момента сериали и нямаше как да не попаднем на ново лице. Или пък тяло... За което ни се прииска да научим малко повече. 

Кой е Джан Яман?

Роден през 1989 г. в Истанбул. Баба му е от Югославия, а дядо му от Македония. Майка му и баща му се развеждат и той заживява само с майка си. Завършва Италианския лицей с отличие и е първи по успех в своя випуск, като още оттогава дава заявка за успешно бъдеще. Докато е студент, усилено тренира баскетбол. Чичо му тренира Бешикташ и според него Джан е бъдеща спортна звезда. Но не това се оказва голямата страст на живота му. Завършва право в университета в Охайо и известно време работи по специалността си. Говори няколко езика - английски, немски, италиански и турски. Междувременно се записва и на уроци по актьорско майсторство и открива, че това е неговият път. 

Снимка: facebook.com/zaynep.can.127Зодия Скорпион е и твърди, че притежава една от типичните черти на този знак - трудно се влюбва и има тежък характер. А с тази външност и интелект няма как да не се радва на засилен женски интерес. Джан Яман полага изключителни грижи за тялото си, като пет пъти седмично тренира бокс и кросфит. Превърнал е зимната градина в дома на баща си в Решадие във фитнес-зала. Ачелия Топалулу, с която си партнира в "Любов на инат", е жената, която представя пред медиите. След раздялата им обаче става особено деликатен към информацията, която споделя и за връзките си и като цяло е потаен.  

С Демет Йоздемир си партнират в "Свободен дух". Сериалът е супер успешен в Турция и някак логично се появяват въпросите дали екранната любов не е и реална. По това време актрисата е във връзка със Сечкин Йоздемир. "Каква любов? Няма любов!" - коментира Джан въпросите, относно връзка с Демет. "Ние сме само приятели", допълва тя. Факт е обаче, че връзката и се разпада. Причината, която тя изтъква, са сложните графици, които двамата имат и невъзможността да се виждат. Демет и Джан са изключително близки. Прекарват много време и извън снимките. Заедно са в Деня на влюбените, на рождения й ден и други празници. Но все още не повдигат булото на отношенията си. За сметка на това рейтингите на сериала все така скачат.


Тестостерон от малкия екран 

Само за няколко години Джан се снима в различни сериали и става един от най-обсъжданите турски актьори. Смятан е за един от най-обаятелните и харизматични актьори в южната ни съседка. Първата си роля изиграва през есента на 2014 г. в сериала „Сърдечни работи“, партнирайки на Синем Кобал. Играе в „Да обичаш на инат“ и „Кой не е обичал?“. През 2017-а се снима в „Пълнолуние“, след това в „Свободен дух“.

Снимка: facebook.com/zaynep.can.127

На наградите "Златна пеперуда" през 2018 г. Йоздемир печели званието "най-добра актриса" в романтична комедия за сериала "Свободен дух", а заедно с актьора в главната мъжка роля Джан Яман, през 2019 г. двамата печелят статуетките за „най-добра актриса“ и „най-добър актьор“ за същия сериал. Йоздемир и Яман са носители и на ливанската награда "Murex d'Or", една от най-престижните арт награди в Близкия изток.

Снимка: facebook.com/zaynep.can.127