Дебютният бестселър на американския писател Рансъм Ригс "Домът на мис Перигрин за чудати деца" - е филм, който със сигурност ще гледаме на голям екран.

Снимка: Press office

Фентъзи историята в "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children" разказва приключенията на група деца с необикновени възможности, които живеят в пансион, приютяващ и насърчаващ техните уникални умения под патронажа на мис Перигрин.

Сюжетът разказва историята на 16-годишния Джейкъб, който за да се отърси от негативните емоции покрай мистериозната смърт на своя дядо, тръгва заедно с баща си към далечен остров край Уелс. Там открива хванатия в примка на времето дом на мис Перегрин за чудати деца , които впоследствие си спомня, че е виждал във фотоалбумите на дядо си.

Постепенно той осъзнава, че той е избраникът, който трябва да отмъсти за смъртта на дядо си, изправяйки се срещу чудовищата, застрашаващи членовете на невероятното семейство на мис Перигрин.

За тези от нас, любители на съвременната литература, книгата излезе на българския пазар през 2015-а от издателство "Бард". Лентата "Домът на мис Перигрин за чудати деца" включва звездното участието на Ева Грийн, Джуди Денч, Самюел Л. Джаксъм, Рупърт Еверет и Аса Бътърфийлд – очаквайте го по кината на 30 септември от "20th Century Fox".