Broken Balkanz е най-дълго провежданият музикален фестивал на открито в България и първото по рода си мащабно дръм и бас събитие за региона на Балканите от 1999 г. насам.

Всяка година той приветства над 40 международни артисти и около 1500 посетители за 48-часов музикален маратон.

Тази година фестивалът ще се проведе на 1485 м. надморска височина в местността Стамболова ливада в Природен парк "Витоша".

15-то издание на Broken Balkanz ще се проведе от 17 до 19 юли 2015 г. За този своеобразен юбилей участниците ще са основно гости от балканските държави,  доказали своите умения на световната сцена.

“Това е невероятно преживяване, на което басс ди-джеите миксират под открито небе на нечовешка 40-киловатова саундсистема. Масивен звук, който няма да намерите другаде... Представете си 1500 м надморска височина, в сърцето на планината, но същевременно и на час от летището и няколко километъра от центъра на София. Добавете към това къмпинг, над хиляда посетители, разнообразие от занимания, и всичко това на невъзможно ниска цена за вход, и ще се доближите една идея до духа и замисъла на Broken Balkanz 2015”, споделят организаторите от H.M.S.U.

А ето и няколко любопитни факта за Broken Balkanz:

* местността Стамболова поляна, на която ще се проведе Broken Balkanz 2015 е на 1485 м надморска височина, което прави мероприятието един от най-високите летни фестивали на Балканите.

* Тазгодишното издание ще третото подред, което ще се състои на тази локация.

* В непосредствена близост тече Боянската река, която минава и през гр. София.

* В околността има 7 хижи на около 30 минути път от фестивалния епицентър. 

* Мястото е на 20 минути от центъра на София (с кола, в ненатоварените часове).

* Има хубав западен изглед и красив залез.

* Организаторите на Broken Balkanz имат зад гърба си над 300 събития с международно участие, записани в историята на H.M.S.U от 1999 г. насам.

* събитието е навярно единственият фестивал с постоянна 48-часова програма и над 40% международно участие.

Билети за фестивала може да закупите още сега на hmsufest.ludost.net, a съвсем скоро очаквайте подробности за участниците, локацията и активностите във фестивалната зона.