Здравей, как си? Аз съм Енрике Иглесиас” - това чу в слушалката едно българско момиче, което не можеше да присъства на концерта на певеца в София, който се проведе на 14 декември. Опитвайки се да предаде атмосферата в залата, сестра й, която се намираше на един от първите редове, говореше с нея по мобилния си телефон. Това не остана незабелязано от Енрике и той поиска да се включи на живо - взе телефона и поздрави момичето от другата страна на линията. 

Дългоочакваният концерт започна с 2 часа закъснение. Причината се оказа повече от тривиална - аркада. Привидно лек инцидент след шоуто на Иглесиас в Португалия предната вечер, доведе до спешна лекарска намеса. След интервенцията в Лисабон, се наложила размяна на полети и самолети. Личният му приятел Антонио Бандерас, който бил там по това време, услужливо разменил самолета си с този на Енрике, заради по-ранното разрешение за полет. Така поп звездата успя да кацне в София малко след 19:00 часа.

Втора лекарска намеса в София наложи промяна в началния час на концерта. Енрике се появи на сцената след почти 2 часа. Поп идолът се извини на феновете си на чист български език и обясни причината за закъснението си. 

Припомняме, че скоро Енрике претърпя друг инцидент на сцената. Той поряза пръстите си, когато хвана летящ дрон по време на концерта си в мексиканския град Тихуана. Той получи първа помощ зад кулисите, а по-късно се подложи на реконструктивна хирургия на ръката.

Енрике ще бъде отново в София след наколко месеца. Билетите за обявения, втори концерт на 14 май са вече в продажба. От днес, 15 декември, влиза в сила и лимитиран, коледен пакет от 800 промоционални билета. Можем само да гадаем дали този концерт ще мине без контузии и инциденти за латино певеца.