Анджелина Джоли е сред холивудските знаменитости, които не харесват идеята на социалните мрежи, а именно постоянно да информират феновете с какво се хранят, къде си почиват, с кого са се снимали последно, коя маска за лице им е подействала най-добре и т.н. Това е и причината актрисата да няма свой официален акаунт нито в Инстаграм, нито в Туитър.

За първата официална снимка на Джоли в Инстаграм трябва да благодарим на нейната колежка Ел Фанинг, както и на официалната страница на Maleficent във Фейсбук. В момента двете актриси са в Лондон и снимат втората част на успешния „Господарка на злото“ (Maleficent ). По всичко изглежда, че Анджелина и Ел се забавляват – на фотоса виждаме 42-годишната красавица гримирана и с рогата на героинята й от филма – Злодеида, докато Ел Фанинг е с типичната за ролята й на Аврора сплетена коса. Фотосът е озаглавен „на работа с мамчето“.

От „Дисни“ съобщават, че снимките на втората част на „Господарка на злото“ са вече в разгара си. Локациите за снимачния процес включват Pinewood Studios и други специално подбрани места в Обединеното кралство.

Приключенското фентъзи отново ще разтърси публиката с непознатото минало, което се връща, за да разтърси настоящето на героите. Киноиконата Джоли за втори път ще се превъплъти в образа на Злодеида, който самата тя определя като „една от най-трудните роли“ в цялата й кариера, още по време на снимките на първия филм.
Към добре познатия актьорски състав от „Кралица на злото“ за втората част на филма ще се присъединят и Мишел Пфайфър като кралица Ингрид, Чиуетел Еджиофор, Ед Скрейн и Робърт Линдзи.

Премиерата на първата част на приключенското фентъзи, който е съвременен прочит на приказката за Спящата красавица, беше на 30 май 2014 година и буквално взриви световния бокс офис с приходи от над 750 млн. долара.