В уравнението "Багажът е натоварен" + "Колата е заредена с бензин" липсва само едно - каква музика ще слушаме, докато пътуваме за морето. Нашето предложение - нека да е българска и нова. 

1. Тони - "Пробуждане"

Тони се завърна на музикалната сцена и изпя своето "Пробуждане". Музиката на парчето е на Maiwand Ahnmadzai и Hatty Keane, текстът на Гери Турийска. 

От 10 години певицата се бори с автоимунното възпалително заболяване на дебелото черво – улцерозен колит. В този период дори е била на инвалидна количка, защото вече не можела да се движа от слабост. Става 45 кг, при ръст 170 см. Тони посвещава новата си песен на кампанията „Пробуди Се”. Тя е посветена на информираността на повече от 250 000 българи, които страдат от автоимунни заболявания.

Пробуждане не е за това как да отваряте очи в топлите летни утрини. Песните на Тони винаги са имали дълбок психологически момент. Прекрасен арт клип и рефрен,която всяка жена трябва да си повтаря всеки ден:

"Във мене има голяма сила... Но продължавам да се изправям..."

2. Roussinoff & Pavloff - I Feel Alright
Някой от Музикалната академия може и да си скъса дипломата, след като чуе това парче, но ние веднага започнахме да си го припяваме и с удоволствие поклащаме боси крака, докато го слушаме. Музиката и текстът са на Явор Русинов. Барманът с папийонка и смахнатите черно-бели карирани панталонки пък е Георги Петров - бившият хорист от „Йоан Кукузел”, който бе уволнен, заради изказано във Facebook мнение относно ниското заплащане на хористите. Митко Павлов е там, за да се разхлажда в надуваемо басейнче на терасата на апартамент и да ни радва със свежо изпълнение. 

Парчето е философия на това как да живеем естествено и да се кефим на лятото без превземки. Удоволствие - в чист вид. Като да си отвориш една студена бира и да се оставиш лятото на те налази от пръстите на краката до косата. 3. Мастило - "Въглехидрати"  

С малко ирония и категорично морско настроение, "Въглехидрати" на Мастило е като един свеж похъл от бриз в лятната жега! Леко парче, което може да си затананикаш.  
Музиката е създадена на Вики и Десо от "Мастило", а закачливият текст на самата Вики.
Аранжимента на сингъла е на Десо и Краси Тодоров, който е и музикален продуцент на парчето. Видео е дело на Цветомир Матев. 

Няма как още при първото гледане на видеото да не направим аналог с Crazy на Aerosmith - две момичета скучаят и решават да тръгнат на път, за да се разнообразят. Следва лъскава кола с две мацки, пазаруване в магазин и... близалки. 

Песен като летен флирт - случва се бързо и после забравяш.