Всички сме го гледали и никога няма да го забравим. Затова и смятаме, че фактите от зад кулисите винаги са интересни и прелюбопитни, когато става дума за толкова гледан сериал.

1. Първото работно заглавие на сериала било „Insomnia Cafе”. След това станало „Friends Like Us”, “Six of One”, докато не се стигнало до познатото ни „Приятели”.

2. Според първоначално написания сценарий между Джоуи и Моника трябвало да има привличане и те двамата всъщност да бъдат главната двойка във сериала.

3. Заснемането на един епизод на сериала отнемало средно около 5 часа.

4. Голямото бяло куче на Джоуи и Чандлър всъщност принадлежало на Дженифър Анистън. Нейн приятел й го подарил преди започването на снимките.

5. За първия сезон всеки от 6 актьора получил по 22 хиляди долара на серия. За финалния сезон заплащането се променило – всеки от тях получавал вече по 1 млн. долара на серия.

6. Кортни Кокс всъщност е по-голяма от Дейвид Шуимър, въпреки че във филма играе по-малката му сестра.

7. Апартаментът на Моника трябвало да смени номера си от 5 на 20, когато сценаристите осъзнали, че апартамент на последния етаж във висок блок няма как да е номер 5. Така и апартаментът на Чандлър се променил от 4 на 19.

8. Историята Фиби да износи тризнаците на брат си е включена във филма, защото актрисата Лиса Кудрой забременява.

9. Брус Уилис се снима в една от сериите на „Приятели” безплатно, след като губи облог. Своя хонорар той дарява за благотворителност.

10. Ролята на маймуната Марсел била изиграна всъщност от две маймуни – Мънки и Кати.