Страната, в която Анджелина Джоли чувства сърцето си най-спокойно, явно е Камбоджа. Актрисата прекара няколко дни там, разрешавайки сериозни проблеми, но и наслаждавайки се на природата. 

"Няколко дни в Камбоджа сред топлите местни хора и чувствам, че душата ми се възстановява. Тази страна винаги е била специална за мен и семейството ни." - написа тя в поста си в Инстаграм.

От споделените кадри се вижда, че тя е в Камбоджа заедно с дъщеря си.  

Според Лонг Косал, заместник-генерален директор и говорител на APSARA Authority, посещението на Джоли показва на света, че Камбоджа е сигурна и безопасна туристическа дестинация. Той е заявил, че визитата е добър положителен знак за страната, която, по думите му, не е изправена и пред предизвикателствата на COVID.

Актрисата сподели, че е много щастлива, че отново се е събрала с приятелите и колегите си от фондация MJP в област Самлот. Местният екип изпълнявал програми за здравеопазване, образование и опазване на околната среда.

Анджелина е прекарала известно време с горските рейнджъри, с които е обсъждала навлизането в земите, бракониерството и са картографирали маршрутите на патрулите.

Звездата от "Мистър и мисис Смит" има тясна връзка с Камбоджа. Когато е за втори път в Камбоджа Анджи се запознава с Лунг Унг (активистката за правата на човека), която дотогава познава индиректно като автор на книгата „Мемоарите на Лунг Унг”. Двете се сближават достатъчно, че Аджи да й довери нещо много лично - а именно, че иска да осинови дете от Камбоджа. Така малко по-късно се появява осиновеният й син Мадокс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Анджелина прави премиерно представяне в Камбоджа и на новия си филм в присъствието на краля на страната Нородом Сиамони. Прожекцията на лентата "Първо убиха баща ми" се фокусира върху геноцида на режима на Червените кхмери в периода 1975-1979 година. Премиерата е в древния храмов комплекс Ангкор Ват. 

През 2011 г. пък актрисата беше в страната за снимки за Louis Vuitton.