Меденият месец на Джордж Клуни и Амал Аламудин свърши и влюбените младоженци поеха обичайните си служебни задължения. На 10 октомври Джордж Клуни беше забелязан в Ню Йорк без съпругата си, а три дни по-късно, на 13 октомври, адвокатката по международно право и защита на човешките права пък пристигна в столицата на южната ни съседка – Атина.


След връщането си на работа Амал Аламудин е променила името си на Амал Клуни – така е представена 34-годишната адвокатка в сайта на лондоската кантора Doughty Street Chambers, където известната екзотична брюнетка работи. Всъщност по документи цялото й име е Амал Аламудин Клуни, но в професионалните среди тя предпочита да е просто Амал Клуни. Та кой не би предпочел?


Госпожа Клуни направи своето стилно появяване в Атина, като беше обсадена от медии и фенове, чакащи да я видят, снимат и да вземат автограф от нея. Беше облечена с бяло плетено болеро, черна блуза, кафяв панталон и обувки на нисък ток.

Снимка: Splash/Guliver Photos

Амал е в Гърция за последния си случай – участва в преговорите за връщането в Гърция на мраморните скулптури от храма Партенон, които в момента се намират в Британския музей. 34-годишната адвокатка идва в Атина по покана на гръцкото министерство на културата и беше приета от премиера Андонис Самарас.