Джеси Джей може и да не е най-любимата изпълнителкана мнозина, но няма как да не оценим факта, че освен талантлива певица, тя е и с доста горещ характер и изобщо не си поплюва.

На личната си фейсбук страница, тя качи горната снимка и написа:

"Ако НЕ харесвате музиката ми. Ако НЕ харесвате грима ми. Ако НЕ харесвате дрехите ми. Ако НЕ харесвате броя на видеата и снимките, които поствам. Ако НЕ харесвате мен. Тогава спрете да ме следвате и да коментирате. Концентрирайте се върху накого, когото Харесвате. ПРОСТО Е!"

Очевидно дивата е била подложена на сериозен натиск в социалните мрежи от хората, които не си падат толкова по нея. За всеки случай няма как да не отбележим, че Джеси умее да се самоиронизира, да експериментира със себе си и да отстоява това, което е и което прави.

Междувременно във femalefirst.co.uk излезе информация, че след травма по време на репетиция през 2011г. Джеси Джей за малко не останала инвалид. Певицата паднала от сцената и счупила глезена си, след което се наложило да се придвижва с помощта на инвалидна количка. Пред "The Sun" Джеси споделя:

"Този инцидент за малко да ми отнеме способността да ходя. Наложи се да ми направят костна трансплантация и да "монтират" метална пластина в крака. От тогава насам винаги пътувам с физиотерапевт, защото кракът продължава да ме боли и до този момент. Често се налага и да наместват коста, тъй като тя се изважда. Сега все по-рядко успявам да издържа на токчета, нося предимно равни обувки."

Все пак певицата споделя, че благодарение на този инцидент има различно виждане за хората, които не могат да ходят или имат други травми. Сега цени много повече здравето и разбира колко е важно то.