На всички ни е добре известен фактът, че най-голямата полза от използването на платнената торбичка е приносът към екологията. Но има още куп други причини, поради които тя определено е за предпочитане пред найлоновата:

1. Възможност за неочаквани покупки

Едва ли найлоновата торбичка ще свърши работата, която платнената обещава. Определено втората притежава далеч по-обемисто пространство и може да събере в себе си значително по-голямо количество покупки от найлоновата. Така че, ако случайно и най-неочаквано се изкушите от новия бестселър, обсебил вниманието ви още през витрината на книжарницата, покрай която минавате, не се колебайте да я метнете в торбичката. Дори и да е пълна, в нея винаги ще се намери място за още нещо.

2. Дискретна е

Платнената торбичка гарантира дискретност. Тя ни дава прекрасната възможност да скрием покупката си от зорките любопитни погледи наоколо. На някои, може би, е добре познат фактът, че има хора, които обожават да надничат в чуждата чанта и да научават каква е, аджеба, новата придобивка на съседа. Е, платнената торба със сигурност няма да ви издаде.