Лятото е сезонът, в който ходим на по-дълги почивки и ни се налага да вземем повечко багаж. Това е свързано с нерви около събирането му във вечно „малките” куфари, а когато пътуваме със самолет – и с плащане на по-големи такси.

Ето няколко продукта, които съчетават повече от една функция и пестят не само пари, но и място в багажа.

Двулицев бански

Спестете място и пари, като си вземете бански с две лица. В сайта на Orchid Boutique можете да изберете както цял, така и от две части (топ и бикини).

Цена: 75 лв.

Снимка: theorchidboutique.com

Калъф-портмоне

Калъф за телефон, в който можете да сложите по-важните документи, карти и малко пари. В Amazon има богат избор от модели и цветове.

Цена: 14-26 лв.

Руж и гланц за устни

Хитра комбинация от типа 2 в 1. Нанесете малко на устните си или по скулите директно с апликатора и разнесете с пръсти. Ако търсите по-интензивен цвят, сложете още веднъж. Тук ви представяме продукта Benetint Cheek & Lip Stain на Benefit.

Цена: 20 лв. за малка опаковка и 34 лв. за голямата

Мини парфюм

За да не носите целия флакон на любимия си парфюм, вземете негов мини вариант. Или пък си купете нов за вас аромат. Така спомените ви от почивката ще бъдат особено трайни. Вижте 7-милилитровата опаковка на Victoria’s Secret.

Цена: 21 лв.

Снимка: victoriassecret.com

Сух шампоан

Винаги можете да вземете малка опаковка от класическия шампоан вкъщи, но сухият има още няколко предимства – не се разлива и пести време (можете да се освежите по всяко време). Даваме пример с малката опаковка на got2b на Shwarzkopf.

Цена: 11 лв.

 

Снимка: schwarzkopf.bg

Хидратираща мини самобръсначка

Компактната Venus Embrace Snap е с пет остриета. Тя прави кожата изключително мека и хидратирана заради лентата с освобождаващ се гел, обогатен с масла от гроздови семки и авокадо.

Цена: 16 лв.

Снимка: gillettevenus.com

Сгъваема сламена шапка
Сгъваемата шапка на Janessa Leone няма да промени формата си, въпреки натиска върху нея. Тя също има натурална защита от вредните UV лъчи. Заради ръчната й изработка, всяка една от шапките се счита за уникална.

Цена: 403 лв.

Снимка: janessaleone.com

Смарт куфар

С Raden можете да измерите колко тежи багажът ви благодарение на сензора за тегло. Освен това той има USB порт, чрез който можете да заредите телефона си, без да търсите неудобни контакти по летищата. Размерите на Raden са такива, че да се събере в отделенията за ръчен багаж на самолетите.

Цена: 1000 лв.

Снимка: raden.com