Пътуването винаги е по-приятно, когато всяка от нас е спокойна, че си е взела сешоара, пресата за коса и ютията. Да, но след като сме взели тях и още няколко такива продукта и джаджи, без които не можем, остава ли място за дрехи, обувки и аксесоари? На помощ идват т.нар. "травъл версии" – сгъваеми, малки, удобни за пренасяне, така че да не заемат целия куфар. Не претендираме нашият списък да е изчерпателен, а по-скоро полезен и практичен.

1. Минисешоар

Снимка: amazon.com

Освен че са малки, туристическите сешоари се сгъват. Това прави лесно поставянето им в багажа на всевъзможни места и малки пролуки, за които си мислите, че там нищо не може да се побере. И да, мини сешоарите вършат същата работа като техните големи събратя.

2. Минипреса за коса

Снимка: amazon.com

И прическата по време на път е важна, разбира се. Особено ако пътувате с работна цел. Малкият вариант на пресата за коса ще ви помогне да изглеждате добре и ще спести важни квадратни сантиметри в куфара или пътния сак.

3. Миниютия

Снимка: amazon.com

Ако мястото, на което ще отседнете не предоставя опция за ютия, то травъл версията не е никак лош вариант дрехите ви да придобият нормален вид, след като са се спачкали подобаващо в багажа.

4. Минипродукти за коса и тяло

Снимка: istockphoto.com

От всеки магазин за козметика или дрогерия може да закупите комплект козметика в мини вариант за пътуване. Ако не искате да залагате на нещо ново като марка, то може да си купите травъл флакончета и в тях да напълните от продуктите, които използвате в момента – шампоан, балсам, душ гел, крем за тяло и т.н.

5. Миничетка за коса

Снимка: istockphoto.com

Освен че са мини, съществуват и четки за коса, които се сгъват, така че да не повредят останалото съдържание в багажа ви.

6. Миниклавиатура

Снимка: amazon.com

Ако пътувате по работа и не се очертава да почивате пълноценно дори и на плажа, но носенето на лаптоп ви се струва непосилно, малката клавиатура е чудесна идея. Можете да я вържете към телефон или таблет, така че почти пълноценно да пишете или отговаряте на имейли.

7. Минивентилатор

Снимка: istockphoto.com

Лятната почивка ще е по-приятна, ако имате един подобен приятел, който да ви прави компания и да ви охлажда. Може да разчитате да вентилатори с батерии или такива, които се захранват с кабел директно от телефона.

Така че, стягайте куфарите, като преди това си набавите това, от което имате нужда. Възползвайте се от предложението на А1 Кредитна карта, с която желанията ви ще се реализират бързо и лесно. Повече научете тук.