Не ви е страх да бъдете уязвима – за някои това е признак на слабост, но истината е, че е безценно качество. Колко хора биха могли да се похвалят с това, че въпреки силния си характер и егото, умеят да признават своите слабости?!

Имате приятен и на моменти заразителен смях – казват, че е хубаво човек да се смее между три и пет минути всеки ден. Със смеха си радвате всеки, който е се доближи до вас. Хората харесват положителните хора, никои не иска да бъде заобиколен от намръщени физиономии и да бъде облъчван от отрицателна енергия.

Умеете да изслушвате другите – за това те ви уважават и ви се доверяват. Тези, които споделят с вас знаят, че вие сте една от малкото личности, към които биха могли да се обърнат в труден момент. Вие се откроявате от онези, които по време на разговор сменят темата и започват да говорят за себе си.

Гледате хората в очите – това е признак на искреност и уважение. Колкото и да сте притеснителни, вие полагате необходимите усиля, за да вдъхвате доверие на хората. 

Жизнерадостна сте – колкото и да ви е лош денят, вие успявате да се отърсите от неприятните емоции и да продължавате напред. Тази способност се дължи на силния ви дух и голяма воля.

Правите комплименти на другите – това е високо оценявано качество, особено при жените. Рядкост е една дама да признае открито, че някоя друга изглежда добре. Това ваше качество ви прави наистина уникална.

Съчувствате на другите - ...и вие си имате проблеми, притеснявате се, но умеете да сте съпричастни към терзанията на другите. Тази ваша черта е безценна, внимавайте само хората да не злоупотребяват с вас. Този, който дава трябва да има мярка, защото другите, които взимат - нямат.