След като и списание "Playboy" се присъедини към Илон Мъск, който закри профилите на SpaceX и Tesla във Фейсбук, за което съоснователят на "WhatsApp" призова потребители по света, време е да научим как да свалим всичките си данни от социалната мрежа. Защото скандалът с "Cambridge Analytica" е в разгара си, както и движението #deleteFacebook.

Независимо дали впоследствие ще натиснете бутона за изтриване на профила или просто сте любопитни да видите какви данни съхранява най-голямата социална мрежа в света за вас, попаднали сте на правилната статия. Изтеглянето на личните данни е лесна работа, но процесът може да трае различно - от 10 минути до 24 часа, в зависимост от натовареността на сървърите. Ето как да го направите в 5 лесни стъпки:

Стъпка 1: Влезте във Фейсбук профила си от компютър, а не от мобилно устройство.

Стъпка 2: Отидете на падащото меню за настройките на профила в горния десен ъгъл на прозореца.

Стъпка 3: Изберете от падащия списък менюто "Settings" (Настройки), след което потърсете най-долу "Download a copy of your Facebook data" (Свалете копие от вашите Фейсбук данни).

Стъпка 4: Въведете паролата на профила си. Фейсбук ще ви уведоми с мейл на електронната поща, когато архивът е готов за сваляне.

Стъпка 5: Когато получите мейла, ще бъдете помолени да въведете отново паролата си. След това можете да свалите архива от данни, който ще намерите в папка "Downloads" на компютъра.

След като разархивирате .zip файла, ще намерите огромна база от данни, която се отнася до информацията за вашия потребителски профил, публикации, снимки, видеоклипове, контакти, съобщения, списък на всички приети/премахнати приятелства, данни за обаждания, SMS и още много друга информация.