Несъмнено да станете свидетели на някаква супергеройска проява в холивудски филм е доста вълнуващо преживяване в киносалона – като Спайдърмен и Супермен, например. Но съществуват някои реални хора, които притежават изключителни способности - точно като супергероите от комиксите и лентите на "Марвел". През цялата история е имало хора с необикновени способности, които предизвикват нашето разбиране за човешкия потенциал. Вижте четирима наистина забележителни души!

Вим Хоф, който може да издържа на екстремни минусови температури

Вим Хоф, станал прочут като "Ледения човек", е известен със способността си да издържа на екстремни студове, постигайки това чрез специални дихателни техники и умствена концентрация. Използвайки будистката техника за медитация Тумо, холандският смелчага Вим Хоф не спира да изумява учените със способността си да поддържа стабилна телесната си температура, докато е поставен в среда с изключително ниски температури.

Снимка: Getty Images

Невероятните постижения на Хоф неслучайно му спечелиха прозвището "Ледения човек" и 20 световни рекорда за издръжливост на студ - включително един час, 13 минути и 48 секунди за най-дългата ледена баня. С тази невероятна способност леденият човек също е завършил няколко маратона и е изкачил връх Килиманджаро при температури под нулата, носейки само шорти.

Даниел Браунинг Смит, който е най-гъвкавият човек на планетата

Даниел Браунинг Смит, известен също като "Гуменото момче", е същински рекордьор по огъване на тялото. Най-гъвкавият човек на планетата е петкратен рекордьор на Гинес, като буквално може да се навие на топка. Неговите умения карат хората да се чудят къде изчезват костите в тялото му, когато прави забележителните си пози.

Снимка: Getty Images

Даниел е участвал в различни продукции като Късното шоу на Джей Лено, Шоуто на ОпраУинфри, Sports Centre по ESPN, "Цирк дю Солей", "Мъже в черно 2", "Дискавъри", Carnivale на HBO, "Америка търси талант" и много други.

Стивън Уилтшър, който има изумително детайлна фотографска памет

Стивън Уилтшър, известен със своите детайлни градски пейзажи, притежава изключителен талант да рисува точни изображения на градове само след кратко наблюдаване отвисоко с хеликоптер. Британският художник просто е надарен с най-блестящата фотографска памет, с която може да запомни и най-дребните детайли, след което да нарисува безпогрешно.

Снимка: Getty Images

Стивън е изключителен художник и всичко, което му е необходимо, за да нарисува сложни градски сцени от силуетите на мегаполиси като Токио, Хонг Конг, Дубай и Ню Йорк, е кратко пътуване с хеликоптер над всеки от градовете, като след това всеки малък детайл оживява на хартия.

Тай Нгок, който не е спал от 1973 г.

Виетнамецът Тай Нгок твърди, че не е мигвал от 1973 г. насам заради прекарана треска. Той развива висока температура през 1973 г. и оттогава не може да спи. Въпреки че ежедневно пренася 50 кг фураж за прасета на разстояние от 4 км, умората не му помага да заспива вечер. Терапиите със сънотворни лекарства нямат ефект върху безсънието на Нгок. Лекарите казват, че безсънието му не води до никакви странични ефекти, освен лека чернодробна дисфункция.