Майкъл Фелпс е най-великият олимпийски състезател на всички времена. Плувецът, който е едва на 34 години, има общо 28 олимпийски медала, 23 от които са златни. А от началото на тази седмица постиженията в живота му се увеличиха, след като стана баща за трети път. Майкъл се похвали в Инстаграм и обяви името на детето – Маверик Никълъс Фелпс.

Това е третото дете на най-великия плувец на света, след като сключи брак с бившата Мис Калифорния Никол Джонсън през 2016 година. Малко след това двамата станаха родители на Бумър, а миналата година им се роди и Бекет.

Подобно на много родители в днешно време, и семейство Фелпс са избрали да не научават пола на бебето до деня на раждането му. По тази причина Никол е била развуълнувана и вероятно малко уплашена, когато е разбрала че семейството ѝ се увеличава с още едно момче: „Нямам търпение да изживея приключението си, заобиколена от моите мъже“, написа тя в Инстаграм.

Бащинството може би ще сложи край на влечението на Майкъл към алкохола и наркотиците. Олимпийският шампион няколко пъти се забърка в скандали заради това. Най-ранният случай беше през 2004 г., когато Фелпс беше арестуван за шофиране в нетрезво състояние. За провинението си го глобиха 250 долара и беше осъден да говори за вредата от наркотиците пред ученици. През 2009 в интернет се появи негова снимка с бонг, която отново предизвика остри реакции и плувецът беше отстранен за три месеца от американския национален отбор по плуване.

Последният случай беше през 2014, когато Фелпс отново беше арестуван за шофиране в нетрезво състояние и получи забрана да се състезава на олимпийските игри през 2015 г.

„Никой не може да те подготви какво е да имаш дете, учиш се в движение“, сподели Майкъл Фелпс през 2017 г. Сега, две години и две деца по-късно, той би трябвало да е събрал достатъчно опит.