19-годишната Хонър Юлет, внучка на Бенджамин Гинес, ръководил прочутата бирена компания от 1962 до 1992 г., е била намерена в безсъзнание в домашния басейн по време на семейно парти.

Инцидентът е станал на 31 юли, малко след 23:00 ч., но подробностите стават известни едва сега, тъй като медиите се сдобиха с копие от доклада на съдебния лекар.

В трагичната нощ семейството се е забавлявало във вилата си в Итченър, Западен Съсекс. Първоначално Хонър е била във ваната, която е в непосредствена близост до басейна. Няма свидетели на инцидента, но се предполага, че при прехвърлянето си в басейна тя се е подхлъзнала и е ударила главата си

Момичето веднага е било откарано в близката болница, а по-късно е прехвърлено в лондонската клиника „Св. Тома“. За съжаление, на 6 август Хонър Юлет умира вследствие „хипоксична мозъчна травма“.

Пред „Дейли Мейл“ семейството заявява, че дъщеря им отдавна е декларирала желанието си в случай на инцидент органите й да бъдат дарени за трансплантация.

Според медиците 19-годишната наследничка на известната бирена компания е спасила с органите си четирима души и е помогнала за подобряване състоянието на още десет.

Хонър е най-голямото от общо три деца на Рупърт Юлет (56) и Луиза Джейн Гинес (53).

В историята на известната фамилия има няколко нещастни случая. Създателят на компанията, Артър Гинес – най-богатият човек в Ирландия в края на 18-ти век, е имал 21 деца.

Много от неговите внуци и правнуци стават алкохолици и умират в бедност или в домове за възрастни хора. Песента на Джон Ленън „A Day In The Life“ (1967 г.) например е посветена на един от правнуците на Гинес, който минава на червено с голяма скорост (предполага се, че е била над 150 км/ч) в Южен Кенсингтън и загива при последвалата катастрофа. 

Друга наследничка на фамилията се самоубива, като скача от мост в Италия през 1978 г. Тя предприема отчаяната стъпка, тъй като не успява да се възстанови след катастрофа със своя Aston Martin на Френската Ривиера. През същата година в автомобилна катастрофа загива и 4-годишно праправнуче на Гинес.