Amazon навлиза все повече в сватбената индустрия, която генерира над 300 млрд. долара годишно, с обновяването на новият си магазин за ръчно изработени сватбени артикули за големия ден.

С новия онлайн магазин за сватбени продукти, американската компания за електронна търговия се стреми да привлече клиенти, които търсят персонализирани и уникални ръчно изработени стоки.

Креативни продукти и декор за сватбената церемония, топери за торта, ръчно изработени бижута и модни аксесоари са само част от асортимента на магазина, който предлага също така и богата селекция от покани за сватбения ден, подаръци за булчинското парти и сувенири от сватбеното тържество. Добрата новина е, че тези персонализирани продукти в новия магазин на Amazon няма да изцедят целият ви сватбен бюджет.

Тъй като сватбените покупки са емоционални, но непрактични, потребителите често са готови да похарчат повече пари за тях. Проучване наскоро установи, че търговците на дребно се възползват от този факт и начисляват близо 4 пъти по-високи цени за артикули, означени като "сватбени рокли", в сравнение в близки по стил рокли, които не се продават под същото търговско име.

Сходна ценова манипулация важи и за други продукти, свързани със сватбения ден, както и за такива, означени като "ръчно изработени". Въпреки това магазинът за сватбени стоки на Amazon предлага изключително достъпни цени, като се има в предвид, че над 30 000 артикула са в ценовата категория под 25 долара (около 43 лева).

Разгледайте едни от любимите ни сватбени продукти от магазина на Amazon в галерията по-горе!