1. Тя притежава достатъчно самочувствие и увереност, за да позволява дилеми от типа „Ако ме харесва, дали ще ми се обади”, да тормозят съзнанието й. Ако отсрещната страна не го направи, ок. Значи не е трябвало. А това със сигурност е знак, че ще бъде щастлива с някой друг.

2. В същото време, ако тя си пада по един мъж и се чувства прекрасно в неговата компания, първа ще вземе нещата в свои ръце. Тя е активна натура, уверена в действията си и не се колебае нито за миг да последва смело сърцето си и да предприеме първата крачка.

3. Ако мъжът до нея отделя повече време на ангажиментите и срещите си с други хора, близки и приятели, за сметка на това с партньорката си, тя няма много-много да му мисли. Има твърде много риба в морето, за да си губи времето с мъж, който не отдава особено значение на връзката си.

4. Независимата жена е достатъчно сензитивна. Тя много добре осъзнава, че да си независима и самостоятелна, не означава да си лишена откъм емоции или чувства. Това просто говори, че животът й е достатъчно динамичен и смислен, за да допусне в него мъж, който би могъл да навреди на неговия ритъм, на целеусремеността и позитивизма, които носи в себе си.

5. Тя не търси мъж, който да я подкрепя финансово. Тя търси човек, който да я подкрепя психически и емоционално.