Следите ли живота на другите? Намирате ли го за по-хубав и по-привлекателен от вашия? Смятате ли, че парите купуват всичко? Имате ли усещането,  че при другите всичко се получава като следствие от връзки, познанства, пари, власт, външен вид или влияние? Дразнят ли ви съгражданите? Често ли си казвате - ако можех да...? Крайното ви решение винаги има едно НО?... Ако отговаряте с ДА на тези въпроси, следващите съвети са за вас:

1.    Трябва да имате план за своето бъдеще. Да рискувате, докато сте млади. Учете бързо и изживявайте моментите, за да не съжалявате, че сте пропилели живота си.
2.    Дори и да сте завършил университета, не спирайте да учите и да любопитствате. Така ще се чувствате по-сигурни в повече ситуации.
3.    Грешките са трупане на опит, а не изгубено време за самосъжаление.
4.    Обществото и държавата не бива да ограничават мечтите ви. Никога не знаете коя врата ще се отвори и откъде.
5.    Другите хора не са врагове. Бъдете социални. Намерете общността, която е като вас, за да имате пълноценни социални контакти. Запознавайте се с нови хора, не бъдете аутсайдери.  По-добре в компания, в която се чувствате глупави, отколкото в такава, в която да изпъквате.
6.    Хвърлете се в приключението. Колкото повече го обмисляте, толкова повече причини ще намерите, за да се откажете.
7.    Бъдете положително настроени и оптимисти. Така околните ще реагират добре и към вас – получава се „ефектът на огледалото”.
8.    Ако сте щастливи ще имате успехи, а успехите ще ви направят богати.
9.    Възприемете се като проект с бъдеще, който трябва да се усъвършенства и инвестира непрекъснато.
10.    Любовта идва с приятелите, а приятелите идват от новите начинания - разнообразявайте се.
11.    Прощавайте и благодарете – така вие ще се чувствате добре, а хората ще ви възприемат като по-истински и натурални.
12.    Няма врагове - има конкуренти. Ако искате да сте пред тях, ги ласкайте, защото това ги разконцентрира и раздвоява.

Ако гореизброените предложения ви се струват тривиални, то си задайте въпроса – защо не съм като другите?  Промяната започва с вярата, а тя идва от личната мотивация.