Те са известни, талантливи и вече не използват хаштаг ЩеСиСипя, когато публикуват постове в социалните мрежи. Защото това са холивудските знаменитости, които са решили да не пият. Дали заради случка в живота им, нарушено здраве или поради друга причина, тези звезди в момента просто не пият. 

Меган Фокс

Снимка: Getty Images

Разказвайки за едно особено преживяване по време на наградите "Златен глобус", Меган Фокс наскоро разкри пред E reports защо е решила, че вече няма да пие. На червения килим тя коментира гърдите на Салма Хайек, а след това се оплака от бившия си съпруг и косата си. "Бях агресивна и казах куп неприятни неща.. Мисля, че си навлякох много неприятности. Не си спомням защо, но знам, че го направих. Но това е причината сега да не пия!" - споделя тя. 

Джесика Симпсън

Снимка: Getty Images

В биографичната си книга Джесика Симпсън разказва как сексуално насилие над нея в детството ѝ я е накарало да се самолекува с алкохол. След като е достигнала "дъното", Джесика разказва, че е спряла да пие през  ноември 2017 г. и оттогава е започнала нов живот.

Ан Хатъуей

Снимка: Getty Images

Актрисата решава, че може да замени махмурлука с повече време заедно със сина си. Когато Джонатан се ражда през 2016 г., Хатъуей решава да не пие в продължение на 18 години, до момента, в който той постъпи в колеж. В За "Лорейн" през същата година звездата споделя: "Засега това е вярно само от половин година. Остават ми 17 години и половина." Звездата от "Дневниците на принцесата" си е обещала, когато синът й стане пълнолетен, да се премести на място, където да си има свое лозе. 

Кристин Дейвидс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Звездата от сериала "Сексът и градът" споделя, че не е смятала, че ще живее повече от 30 години, заради алкохола, пише британското издание Marie Clarie. "Разбрах, че това няма да свърши добре. Влязох в програмата по актьорско майсторство, но ми беше много трудно, защото често имах махмурлук и не се справях добре в часовете. Помислих си: "Знаеш ли какво? Трябва да изберем или едно, или друго."

Тайра Банкс

Снимка: instagram.com/tyrabanks/


Супермоделът никога не се е пристрастявала към алкохол или наркотици. Тя е направила изявление пред феновете си, че на 12 г. е опитала алкохол и това е било за пръв и последен път, пише Forbes.  

Брадли Купър

Снимка: Getty Images

Актьорът говори за трезвеността си пред GQ през 2013 г., споделяйки, че на 29-годишна възраст е почувствал, че "ако продължа, наистина ще проваля целия си живот".

Робърт Дауни-Джуниър

Снимка: Getty Image

Звездата от "Железният човек" открито разказа за битката си със злоупотребата с наркотици пред Vanity Fair през 2014 г. Там той споделя, че от 10 години не е употребявал алкохол.  

Кристина Ричи

Снимка: Getty Images

През 2008 г. за BlackBook актрисата разкрива, че е избрала нормлния начин на живот без алкохол след тийнейджърските си години. "В началото на 20-те си години направих избор, защото не смятах, че иначе ще имам много добър живот." 

Наоми Кембъл

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В ексклузивно интервю за Life & Style през 2013 г. английският супермодел разкрива, че се е отказала от алкохола и оттогава се чувства много щастлива. Скоро Наоми стана майка на момиченце и примерът с изборите си, който ще й даде, е важен.

Лана Дел Рей


Когато я избират за "Жена на годината" през 2012 г., певицата споделя за борбата си с алкохолната зависимост през ранните й тийнейджърски години. Преди да навърши 20 години тя решава да спре с алкохола и да се премести в Ню Йорк. Там започва да се занимава с музика по-сериозно.