Жаклин Таракчи спечели сърцата и гласовете на публиката и стана новият Глас в "Гласът на България". Като победител в музикалния формат, тя получава голямата награда от 50 000 лв. 

В неделя вечерта финалисти, освен нея, бяха и Соня Михайлова, Десислава Латинова, Калоян Николов, Виктор Стамболов и Александър Петров. Те излязоха на сцената, за да се борят за титлата „Глас на България“. Бяха подкрепени от шест големи български музикални звезди в лицето на Маргарита Хранова, Меди, Поли Генова, Кристиян Костов, Михаела Филева и Jeremy?.

Жаклин е на 18 години, от град София. Занимава се с музика. Майка ѝ е българка, баща ѝ е арменец, има сестра. Но ето и 10 факта за нея, които може би не знаете. 

Снимка: bTV Media Group

1. На 12 г. Жаклин пее пред Лара Фабиан.

2. Първият й пост в Инстаграм профила е с папагал и е от 17 януари 2016 г.

3. Има домашен любимец куче, което се казва Кармен.

4. На финала на "Гласът на България" я подкрепя и един от най-известните гримьори в България - Кирил Гуцов.

5. През 2018 Жаклин пее на откриването на мача между „Лудогорец“ и „Левски“, преди „орлите“ да грабнат седмата си титла. 

6. Баща й е арменец от Истанбул. 

7. Жаклин учи в частна английска гимназия и ходи на уроци по класически балет.

8. Признава, че с музиката си иска да лекува души. "Мечта ми е да погледна след няколко години назад във времето и да видя, че съм създала изкуство, което да лекува души", споделя Жаклин.

9. Харесва Немския коледен базар в София.


10. Бабата и дядото на Жаклин са свързани с българския фолклор и може би оттам идва любовта й към музиката.