Остават две седмици до 11 юли – терминът на раждането на Кейт Мидълтън, но масово любопитство около дългоочакваното бебе вече залива цяла Великобритания, а и света. Около болницата St.Mary в Лондон е видимо безумието на медиите – фотографи и журналисти вече дежурят на смени и оформят лагер пред сградата в очакване на подробности около събитието. Борбата за най-качествена история и най-бързо отразяване стига дотам, че всички места за паркиране около сградата вече са резервирани, и то за целия месец юли.

Ето и с кои интересни факти за бъдещата кралска особа решихме да ви запознаем:

1.Известието за новороденото бебе ще бъде публикувано в златна рамка, поставена зад главната порта на Бъкингамския дворец, но за пръв път в историята, новината ще бъде официално публикувана и в социалните мрежи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

2.Букмейкърите дават коефициенти за залозите върху името на бебето като спрягат на първо място името Александра.

3.Освен това, предлагат коефициент 4:1 за това, че бебето ще наследи рецесивния ген на Хари - червената коса.

4.Кейт Мидълтън ще роди наследник на трона (трети поред след принц Чарлз и принц Уилям), без значение какъв е пола му. През април тази година Великобритания промени правата за наследяване като сложи край на многовековното мъжко доминиране при първородството.

Болница St. Mary, където вече има ограждения заради пресата. Там е раждала и майката на Уилям- принцеса Даяна, Photo: Splash/Guliver Photos

5.Последният случай, когато монарх е бил жив свидетел на раждането на правнука си, който му е пряк наследник, е преди 120 години, когато кралица Виктория вижда бъдещия Едуард VIII, който пък по-късно абдикира от престола.

6.Принц Уилям планира да присъства в родилната зала, когато съпругата му ражда.

7.Семейство Кеймбридж възнамерява след раждането да се премести в обновения си апартамент в двореца Кенсингтън. Това обаче ще се случи през есента. Къде ще се настанят в първите месеци на детегледачество не се знае.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

8.Някои икономисти очакват появата на царското дете да провокира тласък от 380 млн. долара за стимулиране икономиката на Обединеното кралство.

9.Композиторът Пол Мийлър, който написа музиката за кралската сватба преди две години, вече е написал приспивна песен за бебето, наречена „Sleep On”, в превод „Спинкай”.

10.Бащата Уилям ще си вземе двуседмичен отпуск по бащинство. Не се знае от каква почивка от царските си задължения ще има нужда Кейт.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos