Някои думи си струва да бъдат забравени. Само така можеш да продължиш да живееш. Защото те свиват, смаляват и чупят. Други - си струва да бъдат записани. Защото те карат да растеш и да си силен. Като тези...

Не мисля, че има жена, която да не знае какво е да бъде... счупена. Понякога това е само заради факта, че е жена. Друг път заради някой, който просто те разкъсва на парчета с думи, или с липса на думи... Понякога е заради друга жена, склонна да унищожи всичко по пътя си, но да покаже, че се справя и може. Жена, която си мисли, че е силна, но всъщност... всъщност...

Силните жени знаят, че ВСЕКИ се справя по-добре, когато ВСИЧКИ се справят по-добре. Че АЗ сме НИЕ.

Силните жени разбират, че хората се издигат и падат заедно. Ако спънеш друг, ти няма да минеш по-напред. По-скоро това би те върнало. Никой не става по-добър в тази ситуация. Силната жена прави и другите силни, защото знае какво е да ти подложат крак.

Силните жени винаги дават надежда. 

Снимка: iStock

Силните жени не се грижат само за себе си. Просто защото са изпълнени с радост от това, че виждат и други да достигнат своя потенциал.

Силните жени са щастливи да насърчават хората около тях да се пресегнат към звездите и да снимат Луната. Силната жена няма да пести време, за да насърчи растежа на хората, които познава.

Силните жени бързат да прощават грешките. Всеки прави грешки. Ето защо моливите имат гуми, нали? Никой не знае това по-добре от една силна жена. Като цяло жените са склонни да изискват от себе си много, до крайност, да надхвърлят понякога стандартите си дори. Силните жени окуражават. Те растат, развиват се и се учат, вместо да стоят приковани от тежестта на грешките си до края на живота.

Но силните жени разбират ограниченията. Всеки ги има, дори и те. Те разпознават кога и защо хората се удрят в тухлени стени и не могат да продължат напред . Това, че са силни, не означава, че могат да се справят с всяка ситуация без проблем и усилие. Част от това да си силна жена е да знаеш кога си стигнала дотам, където трябва да потърсиш подкрепа от другите. Вероятно има други силни жени, които ще ви помогнат да се повдигнете.

Силните жени не се занимават с клюки. Защото единственото, за което те служат, е да разкъсат хората. Говоренето с лошо зад гърба на другите наранява и от това боли. И силните жени напълно осъзнават това. Затова няма да срещнете истински силна жена, която клюкарства.  

Силните жени споделят това, което знаят. Човек не става силна личност, ако съхранява знания и информация. Да си силна жена не означава да си създаваш собственото пространство в света, в което да е студено за другите. Те ще сподели знанията си със света с надеждата, че това може да бъде от полза по същия начин, както и за нея.

Снимка: iStock

Силните жени със сигурност могат да бъдат и свирепи. Но те най-много обичат хората в домовете си и кръговете на приятелите си. Там най-свирепа е любовта. 

Силната жена е открита, любезна и мъдра. Защото знае, че всеки се справя по-добре, когато всички се справят по-добре.

Снимка: iStock