Някои обичаме да ни е сладко, други имаме слабост към пиперливото, трети предпочитаме да се чувстваме врели и кипели във всичко, с което се захванем. Използваме различни съставки, комбинираме ги в различни пропорции, но в крайна сметка, за нас е важно да се насладим на резултата – да почувстваме вкуса на живота.

А животът е най-вкусен, когато празнуваме. Защото обикновено, когато духът тържествува, тържествуват и сетивата. Искаме да ги провокираме, опитваме се да ги заситим. И тук няма универсална рецепта – може да е в голяма, шумна компания, някъде извън града, около маса, отрупана с всевъзможни кулинарни експерименти, а може да е в тесен кръг, у дома, сред близки хора и близка до вкуса ни храна. Във всеки случай знаем, че качеството на съставките определя количеството незабравими емоции за празника.

Ето защо и тази година по Великден в Kaufland има всичко – за всяка рецепта и според всеки вкус. Освен десетките предложения на празнични цени, на kaufland.bg ни очакват идеи за апетитни ястия, специални оферти, указания как сами да изработим декорация, както и трикове за боядисване на яйцата с естествени материали.

А за тези от нас, които искаме да придадем на празника неустоим вкус, шеф Тодоров споделя своята рецепта за перфектен Великден – с агнешко стомна кебап, козунак с амарето и дърпана баница със зелени подправки. Разбира се, всички те овкусени с най-важните съставки: любов и отношение. Веднага ги долавяме в безценните съвети, които само един майстор-кулинар може да даде.

Шеф Тодоров нагледно показва как се запечатва стомната и как се правят дърпаните кори, за да се постигне автентичния вкус, дошъл сякаш изпод ръцете на нашите баби. Но не само начинът на приготвяне на храната ни връща към корените. Всяка рецепта предава и едно важно послание – зад всяко произведения на нашето кулинарно изкуство стоят качествени продукти от български производители. Всеки един от тях може да бъде намерен в хипермаркетите на Kaufland в цялата страна. Защото близкото до небцето е близко и до сърцето.

Затова, ако някой все още се чуди как да посрещне предстоящия празник, нека знае – в Kaufland за всеки вкус има рецепта.