Предстои ви да кажете "Да" на любимия човек? Поздравления, дами! Със сигурност планирането на тържеството отнема много от времето и вниманието ви и искате всичко да е съвършено. За да ви спестим чуденето на тема "сватбени обувки", събрахме подходящи съвети, които ще ви помогнат да изберете точния чифт за вас.

Първо роклята

Най-важното нещо, което трябва да помните, е че първо е роклята, а после обувките. Дори да видите най-прекрасния чифт обувки, не бързайте да ги купувате с блеснали очи и надежда за съвършенство, ако нямате рокля. Тя е най-важното нещо за визията, самочувствието ви и усещането ви на кралица в този ден. Обувките трябва да са в хармония с нея и да я допълват. Стил, декорации и цвят на сватбените обувки трябва да са в хармония с тоалета ви. Обърнете внимание и на материите. Роклята от дантела или нежен сатен изисква съответен подходящ чифт обувки. Дължината също има значение. Ако изберете къса рокля, това моментално дава още по-голямо значение на обувките и можете да заложите на иконичен модел, който изглежда като произведение на изкуството и ще допринесе много за цялостното впечатление, което визията ви ще направи. Дългите класически рокли не дават чак толкова обширна сцена на обувките и можете спокойно да си позволите и по-приглушен модел. Съобразете стила на обувките с тази на темата на сватбата и стила на роклята. Модерна, елегантна, тип "принцеса", винтидж - това има значение и за обувките.

Къде ще е сватбата?

Преди да вземете свои обувки, които са ви впечатлили толкова много, помислете и за това, къде ще е сватбата. Ако локацията на тържеството е, например, китно селце в архитектурен резерват, определено ви трябват удобни сватбени обувки, с които всеки калдъръм ще бъде не препятствие, а удобна пътека към общото ви щастие. Плаж, горска поляна, луксозен ресторант, уличките на старинния Несебър по пътя от ритуалната зала към църквата - всяко място има своите предизвикателства. Погрижете се в края на тържеството краката ви да ви благодарят, защото сте помислили за подходящо удобно решение. Обърнете внимание и на дансинга и колко обичате да танцувате. В сватбения ден звездата сте вие и ако искате да се вихрите комфортно на дансинга, обувките отново имат съществено значение. Разбира се, винаги можете да се приготвите с втори чифт с комфортни токове, балетни пантофки или дори кецове с дантела в бяло, за да вземете най-доброто от двата свята - елегантна обувка за тържествената част и удобен чифт за забавлението. При всички случаи винаги е добре да имате план "Б", в случай че нещо не е както трябва и имате нужда от бърза смяна на обувките. Не забравяйте да ги "разтъпчете" у дома, за да са свикнали с тях краката ви.

Височина на тока и удобство

Повечето, ако не всички бъдещи булки, изпитват затруднения при намирането на баланса между удобство и височина на тока. При всички положения изберете чифт, който ще е удобен. Дори високите модели на добрите дизайнери като https://obuvki.bg/c/obuvki/marka:elisabetta_franchi предлагат решения, които са не само красиви, но комфортни. Изберете обувки от добър материал - като естествената кожа, който ще допринесе за комфорта ви. Ако стъпалата ви са по-широки, винаги можете да заложите на модел с връзки, катарами и каишки. Що се отнася до височината, имайте предвид следното - по-високата пета означава по-голям натиск върху предната част на крака. Ако не сте свикнали да носите високи обувки, сватбата определено не е моментът, в който да промените това. Елегантният нисък ток също е отлично решение - наред с балеринките, сандали, кецове в подходящ красив формат. 

Вземете практично решение в красив, отговарящ на роклята и стила ви формат. Усмихнете се и се насладете максимално! Това е вашият ден!