Ина Кънчева, по чиято инициатива в България бе създадена мултимедийната книга „Непознатото дете“ на Е.Т.А. Хофман, и издателят Кристиан Ружичка ще представят ново специално издание на немски език на легендарната творба в Берлин на 20 юни в Държавната библиотека, Берлин.

Обичаната книга „Непознатото дете“ е издателски проект на фондация „Културни перспективи” и издателство „Ентусиаст” и представлява илюстрована музикална книга с висока художествена стойност, базирана на емблематичната новела от Е.Т.А Хофман. В нея е вплетен комплекс от нови музикални миниатюри, вдъхновени от произведение на самия Е.Т.А. Хофман и ремикс на Баркаролата от операта „Хофманови разкази“ на Жак Офенбах, както и аудиодраматизация, адаптирана от Александър Секулов и представена като книга за слушане от Самуел Финци. Изданието е носител на най-голямата издателска награда в България „Златен лъв“ и на националната награда „Константин Константинов“ за илюстрациите на Катина Пеева.   

По време на представянето на книгата в Берлин всички елементи на това издание ще оживеят. Художничката Катина Пеева ще разкаже за своите илюстрации. „Саундтрак“ на книгата с композиции по мотиви от Квинтета за арфа в ре минор на Е.Т.А. Хофман ще бъде представен от Василена Серафимова и Ина Кънчева.

Събитието е част от активностите на „Културама фест“ и в рамката и по повод юбилейната програма Невероятно фантастичното - E.T.A. Хофман 2022 и се организира от Издателство за литература Сецесион, фондация „Културни перспективи” и Държавната градска библиотека в Берлин в рамките на проекта Невероятно фантастичното - E.T.A. Хофман 2022.

За този проект Фондация „Културни перспективи“ е подкрепена от Ogilvy Bulgaria, Accenture Bulgariа, фондация „Комунитас“, както и от Национален фонд „Култура“.

Припомняме гостуване на примата Ина Кънчева в "Преди обед"