Пролетта е с вкус на крехко и зелено. Цяла зима сме разчитали на консервираните храни, тежките меса и червеното вино, за да ни стоплят и да ни заредят с достатъчно калории, за да се чувстваме добре в студа. Време е за нещо по-свежо и ново! Време е за цветна храна и хрупкави текстури.

Автентично, достъпно, различно

Новият брой на списание "BILLA Кулинариум" излиза със свежи идеи за пролетната трапеза, Великден, крехкото агнешко, зеленчуците, които ще бъдат актуални на масата ни през 2019 г., и здравето, което ще ни донесат. Списанието е ваше само за 0,99 лв. с BILLA Card. "BILLA Кулинариум"  е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.

Спанак, репички, маруля, босилек, пресни картофки, лапад, коприва, млечен грах  – това са всички богатства, които пролетта оставя за нас в градините и в магазините. Искате ли обаче тази година да опитате нещо различно? Тараторът и традиционната зелена салата са вкусни, но... През 2019 г. кулинарните тенденции диктуват - авторска кухня, стъпила на забравените традиции, много цветове, стрийтфууд, готвене вкъщи, кухня без излишни отпадъци и приложения с рецепти за максимално улеснение. Мобилното приложение BILLA Кулинариум може да свалите безплатно, то е достъпно за iOS и Android и може да избирате от над 300 видео рецепти.

Розов таратор, цветни зеленчукови рулца и списание на слънчева пейка

Розовият таратор е нещо, което ще внесе разнообразие в ежедневието ви както вкусово, така и цветово. Пригответе го с репички, вместо с краставици. А ето и как да направите обикновените репички супер атрактивни, когато са за салата? Нарежете ги на тънки кръгчета и ги поставете в хладка вода за няколко минути. От това те се извиват и добиват формата на купички. Така огънати, са с много интересна визия и когато поръсите салатата с тях, тя ще придобие много приятен вид.

Пролетните продукти са изкусителни и дори да идем със списък в магазина, със сигурност ще се върнем с повече покупки от предварително планираните. Възползвайте се от талоните, които ще намерите в списание "BILLA Кулинариум". С тях ще спестите над 30 лв. през месеците март, април и май, така че смело напълнете пазарската кошница с пролет.

С крехките листа спанак, краставички на кубчета и леко задушени пресни картофки може да направите виетнамски пролетни рулца. Използвайте оризова хартия, за да ги завиете. Предварително я накиснете във вода, за да стане гъвкава и тънка. Тъй като става и прозрачна, всички цветове на зеленчуците ще се виждат прекрасно. Цял сезон в едно рулце!

Слънцето ще става все по-силно, температурите все по-високи. В списание "BILLA Кулинариум" може да научите още вдъхновяващи рецепти, както и да прочетете за биопродуктите, хляба и грила. А минутките с любимо списание на слънчева пейка са по-приятни дори от първа хапка пролетна маруля за сезона.