Не е тайна за никога, че спортът е начин всеки пол да докаже своите способности. Все по-често забелязваме, че популярните спортни дисциплини се радват на внимание от широката публика, а талантливите получават възможност за демонстриране на качества. Ако попитате спортните фенове, те нямат нищо против да гледат спорт без значение дали става въпрос за мъже, или жени. В следващите редове ще се запознаем с някои от най-вълнуващите турнири:

Едва ли има човек, който не е гледал турнирите от Големия шлем. Именно там се запознаваме с имена като Серина Уилямс, Мария Шарапова и още много други. Родният талант в лицето на Цвети Пиронкова показва класа там и успя да затрудни някои от лидерите в този престижен турнир. Най-важното за тениса е, че календарът винаги е пълен с интересни турнири. Що се отнася до награден фонд, дамите често прибират някой друг милион от този спорт, но не са малко и рекламните възможности, които винаги допълват бюджета. След като се намираме в началото на годината, трябва да сме щастливи, защото спортните изненади започват тепърва.

Крикетът не е особено популярен спорт в света, но въпреки това може да се похвали с доста участници в битката за Световното първенство. Ако обърнем внимание на участниците, много бързо ще се досетим кои точно са били някогашните колонии на Великобритания. Сред европейските страни ще забележим присъствието на Дания, Холандия, Англия и Ирландия. Останалите са Австралия, Индия, Пакистан, Южна Африка, Шри Ланка и Западна Индия. Макар и играта много да ни напомня на бейзбола, правилата са малко по-различни. Дамите доказват класа, като за световен хегемон ще номинираме австралийките, които могат да се похвалят с 11 титли, следвани от Нова Зеландия с още толкова. С други думи, скоро предстои да се реши интригата и да имаме нов лидер в това преследване.

Няма по-красив спорт от волейбола. Височината и изваяната фигура при дамите често оставя феновете на този спорт без глас и дъх, особено след като играта освен красива, се смята и за много оспорвана. В този спорт сме били на 4-то място още през 1952 г. Ако се чудите кои са страните с най-много успехи, тогава трябва да насочим погледа си към Русия, Япония и Куба. Според натрупаните медали това са отборите, които имат най-високи шансове. Ще открием специални възможности за спортни прогнози, както и специални Palms bet бонуси и промоции за всеки почитател на спортната лига, особено ако искаме да вземе повече адреналин от всяко едно събитие. Волейболът със сигурност може да се похвали с голяма публика и има защо.

Световното баскетболно първенство ще ни срещне с най-добрите тимове в света, способни да преминават някои физични закони като гравитацията. През 2018 г. забелязахме и кои отбори са лидери на игрището. Тогава Испания беше домакин и колкото и да се стараеше да донесе титлата за своите фенове, САЩ успя да вземе надмощие. През последните години трябва да признаем и честата среща на отбори като Австралия - именно тази страна дава доста таланти, както и Испания. Няма как да пропуснем и Русия като баскетболна сила. Интересен факт е, че до следващият турнир ще трябва да изчакаме още една година, когато мнозина ще заминат за Австралия. САЩ е страната с най-много медали, следвана от Русия, тогава известна като Съветски съюз, а България се намира на 9-о място, делейки своята позиция с Чили. Макар и дамите от САЩ да се опитват да запазят нивото си, в Европа ще забележим, че картината изглежда малко по-различна, след като Испания, Русия и Турция имат вниманието на прожекторите.

Малко е странно да видим, че футболът е толкова стара игра, а световното първенство за дами е стартирало в Китай през 1991 г. Можете ли да познаете представителките на кои страни имат титли? На първо място по победи са САЩ, Норвегия се нарежда на второ място, а на трето място е Швеция, следвана от Германия. Американските футболистки се смятат за най-добрите, след като печелят 4 пъти титлата, следвани от немските футболистки с две титли. Коя е най-добрата футболистка според картотеката? Марта Виера де Силва е жената, която успява да отбележи 17 гола в световните турнири. Бриджит Принц от Германия и Аби Уамбах се нареждат на 2-ро място, отбелязвайки едва 12 гола. Макар и да говорим за много кратко и скромно футболно реноме, дамите тепърва имат шансове да превърнат този спорт в успешен. А каква е разликата между мъжкия и женския тим? Никаква! Освен фактът, че гледаме много по-красиви и отдадени играчи.