Няма никакъв спор – равните дамски сандали са най-удобните обувки за лятото. Те са прохладни, леки, не натоварват краката и с тях можете да се разхождате удобно часове наред край брега на морето или в парка.

Някои дами обаче смятат равните дамски сандали за не особено стилни. Дамите, които са свикнали да носят висок ток, често имат усещането, че с равни сандали изглеждат прекалено ниски. Затова и трудно ги включват в гардероба си. Въпреки това има много начини да създадете перфектен стайлинг с такива обувки, така че не се отказвайте от комфорта, който те носят.

Снимка: iStock

 

Ако имате нужда от усещане за повече височина, изберете Т-образни сандали – с една каишка, която тръгва между пръстите и опасва глезена. Подобен ефект ще постигнете и със сандали в телесен цвят, които не привличат вниманието върху себе си. Издължен силует осигуряват и гладиаторските сандали, комбинирани с къса пола или панталон.

В следващите редове ще Ви предложим няколко примерни варианта за аутфит с равни дамски сандали, които със сигурност ще Ви харесат. Опитайте ги!

С къси панталони

Къси дънкови панталони и равни дамски сандали – това е перфектният начин да накарате краката си да изглеждат дълги и стройни. Може да добавите по-широка тениска или блуза с голи рамене или пък да комбинирате с туника или пъстра ризка. Ако изберете панталони с висока талия, ще направите силуета си още по- издължен и строен.

За да получите още по-спортна визия, за късите панталони може да изберете туристически или спортни сандали, които се закопчават с велкро. Това са най-удобните обувки за лятото –  те пасват добре по крака, а дебелите им подметки създават усещане за отлична опора и приятно сцепление по време на дългите летни разходки.

Снимка: iStock

С макси рокля

Друг перфектен аутфит за равни сандали е макси роклята – дълга до петите и изключително женствена. Изберете не много широка рокля, ако искате да добавите малко повече височина в силуета си, и гладиаторски сандали с връзки по подбедрицата. Така ще подчертаете красотата на краката си, когато полите се повдигат или цепката се разтваря, докато се движите. А ако оставите раменете си открити, ще постигнете перфектен баланс с голите си пръсти с красив педикюр. Добавете голяма чанта и красив колан, за да завършите визията.

С мини рокля

Също като късите панталони, мини роклята, комбинирана с равни сандали, ще направи краката Ви още по-изящни. Няма значение дали ще изберете цветна или семпла къса рокля, защото във всички случаи равните сандали ще направят така, че погледите да бъдат привлечени върху дрехата. За прохладните вечери може да добавите късо кожено или дънково яке, с което ще постигнете още по-женствена и секси визия.

С дънки

Разбира се, че можете да носите равните си дамски сандали с дънки. Тук тънкостта е крачолите да свършват над глезена. За правите дънки може да изберете плоски сандали с по-затворена предна част. Ако искате за издължите визуално силуета си, нека дънките да бъдат тесни, по краката Ви. Добавете лека риза за по-елегантна визия или семпла тениска, когато имате нужда от небрежен стайлинг. Малка раница на гърба ще довърши ежедневната Ви визия и ще Ви даде възможност през целия ден да носите удобно всички необходими лични вещи, дори и бутилката с вода.