Нищо не може да се сравни с усещането, което ни носи красивата и добре поддържана коса. Когато косата ни изглежда здрава, бляскава и с обем, тя се превръща в наше предимство, източник на самочувствие и част от личността ни, която ни прави разпознаваеми.

Ще се съгласите, че много известни дами като Кейт Уинслет, Камила Кабейо, Джей Ло или Ева Лонгория са разпознаваеми заради фантастичната си коса почти толкова, колкото и заради таланта си. В техния случай добре поддържаната и здрава коса се е превърнала в тяхна запазена марка. И бихме си помислили, че за тях е лесно да имат красива коса, защото имат екип от професионалисти, които се грижат за тях, оформят прическите им и ги карат да изглеждат впечатляващо всеки път, когато излязат на червения килим.

Продуктите за оформяне на коса обаче не са това, което прави прическата ви безупречна, здрава и блестяща. Днес много известни дами „се заклеват“ в грижата за косата преди измиване с шампоан (сигурно сте забелязали тази тенденция и в Tik Tok) – процедура, която стои зад добре поддържаната и възстановена коса, устойчива на ежедневните външни влияния. Какво трябва да знаете за третирането преди шампоан?

Какво представлява предварителната грижа за косата преди шампоан?

Както подсказва името, това е грижа за косата, която се прилага преди измиването ѝ с шампоан. Тази процедура, известна още като „обратно измиване на косата“, може да се прилага под различни форми, като масла, маски за коса, скраб за скалп и други продукти, и е изключително ефективна в грижата за увредената коса, улеснява разресването, освежава, овлажнява и подобрява подхранването на корените на косата.

За да изберете подходящия продукт, трябва да знаете какво искате за косата си. Ако страдате от увредена коса, третирането преди шампоан е първата стъпка от грижата, която осигурява дълбоко възстановяване на косата и защита от увреждане. Продуктите за грижа преди измиване обикновено се съчетават с шампоан и балсам. На нашия пазар този вид рутина се предлага под формата на новата гама Bond Repair на марката Elseve.

Грижа в три стъпки

Грижата преди шампоан Bond Repair е най-концентрираният продукт вгамата, който предлага дълбоко възстановяване на косата и защита срещу увреждания, причинени от разресване, боядисване и стилизиране. С помощта на съставките си и формулата с лимонена киселина продуктът прониква в косъма и възстановява връзките в него, благодарение на молекулярната си структура. Молекулата е достатъчно малка, за да проникне дълбоко във влакната на косъма, а структурата ѝ позволява възстановяването на широка мрежа от връзки. Молекулата може да възстанови връзките на косъма, като неутрализира минералните йони, отговорни за накъсването. И така, този процес се случва, когато за първи път приложите този продукт преди да измиете косата си с шампоан. И да, в случай, че се чудите – третирането се прилага върху мокра коса.

След тази процедура шампоанът ще почисти косата ви, а балсамът с лимонена киселина ще осигури допълнителна грижа и ще изглади кутикула.

Подходящо ли е обратното измиване на косата за всеки?

Elseve Bond Repair е особено подходящ за увредена коса. Експертите посочват, че процесът на обратно измиване предотвратява премахването на твърде много от естествените масла, които хидратират и допринасят за здравето на косата ни. В повечето случаи продуктите за грижа за косата се фокусират върху изглаждането на външния слой на косъма. Увредената коса обаче изисква по-дълбоко възстановяване на химичните връзки в кортекса. С помощта на тази тройна техника се грижите не само за външния слой на косата, но и я възобновявате отвътре, грижите се за скалпа и кожата на главата, които заедно формират предпоставките за силна, здрава и добре поддържана коса. Едва след като се погрижите отвътре, сте готови за външното оформяне на косата, което ще бъде много по-лесно, когато косата е здрава, копринена и мека.

Професионалните препарати са скъпи?

Възстановяването на увредената коса е труден процес, но не е задължително да е твърде скъп. По рафтовете на аптеките се предлагат все повече продукти, които отговарят на качеството на продуктите, използвани от професионалистите, но предлагат отлично съотношение между качество и цена. Изберете доказани марки и пробвайте тази тенденция. Тя не изисква много време, можете да я направите сами у дома, а ефектът може да бъде – добре поддържана, здрава коса, достойна за червения килим.