Юни и септември са месеците, които специалистите препоръчват като най-подходящи за лятна семейна ваканция, особено когато тя е и с малки деца. Причините за това са няколко и стъпват основно на условията, които предоставят началото и краят на всеки един туристически сезон – повече спокойствие и чистота, щадящо слънце и по-нисък риск от респираторни инфекции.

„През юни и септември слънцето не е толкова силно и можем по-безопасно да се насладим на почивката си. Тези месеци не се характеризират с екстремно високи температури и вероятността от топлинен удар е по-ниска, отколкото през юли и август. В началото и в края на летния сезон курортите не са пренаселени и вероятността да се разболеем от респираторни инфекции е по-малка“, сподели за Karavani.bg д-р Диана Ненчева-Миличевич, педиатър, УМБАЛ „Лозенец“, член на Българската педиатрична асоциация*.

Именно това са и тенденциите, които наблюдават в една от най-големите платформи за устойчив туризъм и резервиране на места за настаняване в къмпинги - Karavani.bg. Малко преди старта на активния сезон, платформата отчита близо 4 пъти по-голям интерес и брой резервации, спрямо същия период през 2022 г. Планирането на спокойна семейна почивка с децата, извън най-горещите летни дни, пък е сред основните причини за резервация на каравана, кемпер или бунгало през юни.

“Виждаме три основни групи почиващи, които предпочитат да си резервират ваканция на къмпинг с нас през юни - семейства с малки деца, които търсят спокойствието и по-подходящи условия в началото на сезона; двойки, които искат да избягат от града и да се насладят на морето; хора, които работят от разстояние, т.нар. “дигитални номади”, и се насочват към морето”, коментира основателят на Karavani.bg Николай Неков.

Къмпинг Делфин

За да отговори на нуждите и предпочитанията на своите потребители, платформата за отдаване под наем на каравани, кемпери, бунгала и палатки предлага широк избор за настаняване на къмпинги в страната. С близо 200 предложения онлайн търсещите пълноценна семейна почивка могат лесно и сигурно да намерят и да резервират своето лятно преживяване сред природата, което също носи своите позитиви. Оказва се, че детските специалисти също смятат ваканцията сред природата за предпочитана и добра опция за летуване за най-малките.

Почивката сред природата има множество положителни страни. Играта на открито подпомага нервно-психическото и физическото развитие на детето, а също и  сплотява семейството. Увеличеното количество движения и физическо натоварване предпазват децата от пандемията на 21 век – затлъстяването. Чистият въздух и дозираният престой на слънце имат имуностимулиращо действие“, добавя д-р Ненчева-Миличевич. Цялото интервю със специалиста можете да прочетете в нашия сайт.

Сред другите причини за избор на резервации в началото на сезона са още по-големият избор от места за настаняване и последните възможности за намаления преди влизането в активния летен период, които можете да видите на Karavаni.bg. В широката селекция на платформата влизат, освен стандартни каравани, и по-висок клас бунгала с гледка към морето, санитарен възел и климатик. Местата за настаняване предлагат уют, оборудване и удобства за една пълноценна ваканция.

Къмпинг Гардения

Едновременно с това, условията при анулиране са фиксирани в полза на клиентите - всички резервации могат да бъдат отменени при пълно възстановяване на платената сума, ако е спазен срокът от поне 14 дни предизвестие, и на 50%, ако анулирането е между 14 и 7 дни преди резервираната дата. Предстои възможностите в тази посока да се увеличават. На дневен ред са и планове за резервиране на почивка на изплащане.

Karavani.bg посреща новия сезон и с множество подобрения. Миналата година компанията привлече 50 000 евро от Фонда за рискови инвестиции Innovation Capital, с което влезе сред значимите събития в IT сектора през 2022 година, според специализирания портал Dev.bg. След това компанията привлече и над 120 000 лв. в нов рунд на финансиране, насочен изцяло към микроинвеститори, които имат сходни интереси и ценности. Средствата се инвестират в разширяване на технологичния екип, в задържане и повишаване на високото ниво на клиентско обслужване, както и в развитие на пазарите в Гърция и Румъния. 

Повече информация за Karavani.bg

Karavani.bg е най-голямата българска платформа за бърза, лесна и сигурна онлайн резервация на каравани, кемпери, бунгала и палатки у нас. Сайтът предлага селекция от близо 200 места за настаняване, разположени сред къмпинги в цялата страна.

Основната цел на сайта е да свързва предлагащите и търсещите настаняване на къмпинг, като прави процеса удобен и лесен и за двете страни. Подобно на големите платформи за резервиране и отдаване под наем на места за почивка, чрез Karavani.bg хората могат лесно и бързо да намерят най-доброто място за почивка, да разгледат и изберат каравана, както и да я резервират и заплатят за минути. Платформата гарантира сигурност на резервацията и плащането, множество отстъпки и промоции за редовни клиенти, както и цялостно съдействие от екипа при проблем или нужда.

*Интервюто с д-р Ненчева-Миличевич е направено със съдействието и в партньорство с Българската педиатрична асоциация.