За първи път изкуството и бирата се срещат в една хармонична симбиоза. "Доброто тук" се преражда в нова лимитирана серия на Загорка Специално, създадена за ценителите на натуралните български продукти и на родното изкуство.
Загорка Специално съдържа 100% български ечемичен малц, като избира да представи три региона от полетата до Стара Загора, Чирпан и Севлиево. Трима български илюстратори разработват креативните визии на бутилките и кенове бира.
Символиката на посланието "Доброто е добро, когато е от тук" преплита творческата визия на българските артисти и етапите в отглеждането на българския малц, придаващ уникалния вкус на Загорка Специално – сеитба, отглеждане и жътва. В духа на посланието на лимитираната серия, оживява в кен и бутилка, част от специална активация, която стартира в избрани заведения.
Художниците на уникалните опаковки от сдружение "Компот" – Аспарух Петров, Мила Лозанова и Розалина Буркова – разказват в цветове своя отговор на въпроса какво означава "Доброто тук" за всеки един от тях.
Аспарух свързва посланието с родното и с професионалното си развитие у нас. В своята визия "Посяваме Доброто тук" той проследява процеса на сеитба. Авторката на илюстрацията "Отглеждаме Доброто тук", Мила, е възпитаничка на Художествената академия, повлияна от творчеството на Иван Милев, основоположника на българския сецесион. "Доброто тук" тя открива в скромните и талантливи хора. Розалина се надява да приложи знанията си, натрупани навън, у дома, за да подпомогне обогатяването и модернизирането на илюстраторското и графично изкуство в България.
Повече за свойствата и технологията на ечемичния малц, разказа технологът на "Загорка" АД, Валентин Кръстев. Според думите на експерта, процесът на малцуване на посочените съставки е изключително важен, защото при него се активират ензимите на ечемика или пшеницата. Малцът, хмелът и бавният процес на ферментация стоят в основата на истински добрата бира.
"Доброто тук е да произвеждаме с любов качествена бира за българите", споделя още Валентин.