Шоколадът е онова сладко изкушение, което винаги прави деня ни по-хубав. Само едно парченце е достатъчно да подобри настроението ни, да задоволи глада ни за сладко (поне отчасти) и да ни накара да гледаме по-ведро на живота. 

Филмите обикновено се гледат с пуканки, но има такива, от които неистово ще ви се прияде шоколад. 

Снимка: galisima-one.com

"Шоколад"

Лентата с Жулиет Бинош и Джони Деп е истинска поезия за вкуса. Тя е шоколатиер, който знае древна тайна, той пътува навсякъде и или го обикват, или го пъдят. Страстта им към шоколада и свободата обаче е обща. И когато го разбират, лумва любов. 

Във филма Бинош приготвя най-разнообразни десерти и бонбони. Шоколадът е лек за любовна мъка, проблеми в семейството, дава сили, открива забравена женственост. И дори един строг кмет осъмва на витрината, отрупана с шоколад, защото не успява да устои на изкушението. И вие ли не успявате?

Снимка: bg.wikipedia.org

"Като гореща вода за шоколад"

Мексиканският режисьор Алфонсо Арау създава рецептата за успех вкусното съчетание между магически реализъм и ароматен романтизъм. Филмът е заснет по едноименния роман на Лаура Ескивел.
Най-малка дъщеря Тита (Луми Кавасос) трябва да се отрече от любовта и да потисне страстта си чрез готвене. Така се раждат чувствени гозби и омайни вкусове. 

"Чарли и шоколадовата фабрика"

Още един филм, в който Джони Деп и шоколад са в един кадър. Този път актьорът се превъплъщава в налудничав собственик на шоколадова фабрика, който измисля креативен начин да открие наследник на своя бизнес. Деца, шоколад и сладкиши - звучи като приказка, нали? 

Златният билет може да бъде открит само в шоколад. Преглъщате ли вече?

Снимка: Getty Images

"Хляб и шоколад"

Тази драма ще ви накара да се смеете до сълзи. Каква е ролята на шоколада тук? Във филма "хлябът" е бедният италианец, а "шоколадът" е швейцарската действителност.

Птичето на щастието решава да кацне и на неговото рамо и всичко в живота му уж се нарежда... докато, разбира се, не се обърква. Според много критици образът на главния герой Нино (Манфреди) напомня на "Скитника" на Чарли Чаплин. При всички случаи е сладко! 

"Матида"

Свръх интелигентно момиченце се ражда в посредствено семейство. И понеже лъчът светлина винаги си намира откъде да се промуши, и тя успява да намери своята среда и добра приятелка. Докато се учи обаче, трябва да посещава училище с много строга директорка. В един от епизодите тя кара ученик да изяде цяла шоколадова торта. Сладкишът е огромен, с много шоколадова глазура и наистина изглежда апетитен. 

В друга сцена Матилда успява да открадне два шоколадови бонбона от дома на директорката и сладко-сладко да си ги хапне със своята учителка. 

Снимка: bg.wikipedia.org

Ако вече неистово ви се е прияло шоколад, имаме чудесни предложения - шоколадите Millesime. Те не са просто какаови блокчета, а шоколади преживявания. Смело можем да ги наречем истинските Оскари в шоколадовото шоу.   

Млечен, бял, черен? Кой ще отива на филма, който сте си избрали?

Снимка: galisima-one.comВкусовете са обогатени с нуга бадеми, червени боровинки, солено масло, лешници и др. А има и още по-екзотични - с див пипер, уиски и юзу.

Може би искате да опитате бутиковите шоколадови парченца? В тях се влагат само качествени суровини и естествени съставки – портокалови корички, шамфъстък, бадеми, лешници и др.

Снимка: galisima-one.com

Или друго нещо, от което буквално ще си оближете пръстите – бутиков био течен шоколад. Бурканчетата са скрили вълшебства с карамел, кокос и хрупкави лешници. Под капачката се крие истинско щастие! А кой не иска happy end?