Христиана Парова - професионален фитнес инструктор, собственик на кетъринг компания за здравословно хранене, дава съвети за това как да хапваме вкусно, но и здравословно. Широко разпространен мит е, че здравословното хранене включва продукти, които не са вкусни. Хриси Парова опровергава не само този мит, но и още много други, свързани с полезната закуска и хапването на нещо сладичко.
Палачинките за закуска са добра идея
Да, но зависи каква. Хриси Парова предлага палачинки с протеин и нискомаслено мляко. В солен вариант са с рикота, в сладък - със сладко от годжи бери. Алтернативата е класическият омлет.
Следобеден глад за сладко
Когато в ранните часове след обяда ни се дояде нещо сладко, нека не се лишаваме от това удоволствие. Отново важи принципът - важно е какво точно е то. Добър вариант са бонбоните, приготвени от сушени фурми, пчелен прашец и мака.
Да ядем едно и също е вредно
По този начин стресираме организма си.
Кафявата захар може да е по-вредна от бялата
някои производители на кафява захар я оцветяват, за да придобие характерния си цвят. Това прави продукта в пъти по-вреден от бялата захар.
Полезните ябълки и фурми
Ябълката е чистачът на организма. Тя чисти червата и стомаха и е богата на вода и на фруктоза.
Всички статии от темата "Другото дясно" може да прочетете тук.