Pеrk е нещо, което се появи съвсем скоро. Първо удиви с името си, после с бързината, а накрая и с ефекта си. Появиха се снимки в мрежата на жени с леко издадени напред устни и коментари – пъркнах се. Нямаше как да не предизвикат любопитството ни и да не поискаме да го тестваме. 

Какво по дяволите е Perk? 

Perk е процедура, която ще си направя в обедната почивка и няма да имам притеснения след това да се върна на работа. Това означава две неща – става бързо и няма зачервявания по кожата. 

В комплекта има три флакона с ролери (roll-flex технология на накрайниците)  и две маски за околоочния контур. Процедурата е насочена към кожата на лицето, околоочния контур и устните. Интересното е, че се съчетава професионално полагане с машина и домашна грижа след това. Половината от серума се нанася с машината, като основен помощник е вакуумът. Останалата част се ползва в домашна обстановка до 30 дни след това. 

Започваме...

Започваме с кожата на лицето. А това означава, че нежно се отстранява повърхностният рогов слой от мъртви клетки. Усещането е приятно, леко, няма болка. Чувства се леко охлаждане, защото серумът насища кожата с антиоксиданти и я хидратира. В зимния сезон, когато навън е студено, а вкъщи постоянно са включени някакви отоплителни уреди, изсушаващи въздуха, кожата ни се дехидратира осезаемо. 

Ролерът позволява порите да се отворят и да бъдат почистени добре. Въздухът около нас е супер замърсен и всичко това лесно попада в кожата ни. Ето с това беше пълен контейнерът, след като приключихме процедурата - част от серума и мътилката, което са замърсяванията, попаднали в порите.

 

Околоочният контур е един от големите ми врагове. Защо? Защото издава всяка година, всяка нощ безсъние и всеки час взиране в монитора. Убедила съм се, че само използване на околоочен крем не е достатъчно, за да заличи следите от това. Колкото и да е добър кремът, той остава само на повърхността на кожата и от тям няма как да я повлияе сериозно. Движенията в областта на очите с Perk са от вътрешния ъгъл на окото навън и нагоре. Само след няколко минути кожата се усеща по-стегната. Все едно съм си слагала бучки лед и студът е свил дермата.

 Имам хубави, обемни устни, за които се грижа с балсами и кокосово масло. Никога не съм правила никаква друга козметична процедура, затова ми стана приятно, че в комплекта има флакон и за устните. Единственото ми опасение беше, че серумът ще има неприятен вкус. В състава на серума има бял чай, което прави усещането от полагането върху устните приятно. Все едно наистина съм изпила чаша чай. Дори облизвайки устните си след това установих известна сладост.

Свежо е най-точната дума, която подхожда на тази процедура

Знам, че с Perk съм  направила нещо за себе си, погрижила съм се за красотата си, което ми дава самочувствие. Буквално усещах кожата си по-чиста и по-мека, а устните стават една идея по-обемни и приятно гладки. Същевременно знам, че нямам сериозни проблеми с кожата на лицето си и една такава light процедура ми е достатъчна. 

Комплектът е в супер компактна цилиндрична опаковка. Нося го в дамската си чанта и винаги когато почувствам нужда или просто имам пет свободни минути, нанасям от серума и... се усмихвам.